PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: Predlagati Balkanu korekciju granica je obavezan ulazak u rat

Đukanović je kazao da "Non paper" za njega nije nikakvo iznenađenje

Milo Đukanović. Antena M

A. Ka. / Antena M

21.4.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kaže da je ocjena da je Crna Gora "spržena zemlja" politikantska retorika kojom se služi nova vlast.

- Kod nove vlasti ima manjak vizija šta dalje uraditi. Govorimo o Vladi koja je već peti mjesec na funkciji i da se makar mogao pripremiti budžet. Da ne kažem da se morao pripremiti dokument strateške vizije. Kad čujem ocjenu spržena zemlja plašim se da je riječ o projekciji koju ima nova vlast. Riječ je o ideji da CG bude spržena zemlja - kaže Đukanović.

On je to kazao novinarima u vili Gorica nakon svečanog uručivanja godišnjih nagrada Privredne komore.

Đukanović je kazao da "Non paper" za njega nije nikakvo iznenađenje.

- Sjetite se da te ideje žive sve ovo vrijeme. Ni to kroz historiju nije neobično. Ko god da mu je autor predstavlja opako štivo. To je mogao napisati neko ko priželjkuje rat. Predlagati Balkanu korekciju granica je obavezan ulazak u rat i nadam se i da u regionu i međunarodnoj zajednici postoji dovoljno adresa koje neće dozvoliti zabasavanje u scenario koji smo već doživjeli - poručuje Đukanović.


Govoreći o dešavanjima u Pljevljima kaže da su to uobičajni incidenti u novoj političkoj realnosti u CG.

- Sjetimo se 30. avgusta. Dobro je da smo tada svi zajedno reagovali i spriječili to. Dobro je što smo i sada čuli poruke osude. Moramo da pokažemo odlučnost da suzbijemo sve retrogadne ideje koje žive među nama. To moramo energično suzbiti i obezbijediti narastanje emancipatorske svijesti - ističe Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.