PANDEMIJA

Kontingent od 201.200 doza kineskih vakcina stigao u Crnu Goru

Koristim ovu priliku da pozovem sve građane i građanke Crne Gore da se odazovu na vakcinaciju, kazala Borovinić-Bojović

Kajden Lian iz predstavništva Sinofarm s ministricom zdravlja Jelenom Borovinić-Bojović. Ambasada Kine

Z. K.

1.5.2021

Kontingent od 201.200 doza kineskih vakcina Sinofarm stigao je jutros u Crnu Goru. Vakcine su na podgoričkom aerodromu dočekali ambasador Kine Liu Đin i ministrica zdravlja Jelena Borovinić-Bojović, generalni direktor direktorata za digitalno zdravlje Aleksandar Sekulić i Kajden Lian iz predstavništva Sinofarma.


Masovna vakcinacija

- Obavještavam crnogorsku javnost da je danas u Crnu Goru stigao do sada najveći kontingent vakcina. 201.200 Sinofarm vakcina upravo je stiglo na crnogorski aerodrom, čime su se apsolutno stekli uslovi za započinjanje masovne vakcinacije. Koristim ovu priliku da pozovem sve građane i građanke Crne Gore da se odazovu na vakcinaciju i da budu apsolutno sigurni da je vakcina bezbjedna, efikasna i kvalitetna - naglasila je Borovinić-Bojović.

Ona se u svoje i u ime Vlade zahvalila ambasadoru i državi Kini koji su na ovaj način omogućili započinjanje masovne vakcinacije u ovako važnom trenutku.


Epidemiološko mjere

- Ovaj događaj još jedna je potvrda tradicionalno dobrih, prijateljskih i iskrenih odnosa između država Kine i Crne Gore - kazala je dr. Borovinić-Bojović i podsjetila da je Crna Gora u prethodnom periodu od Kine dobila donaciju od 30.000 vakcina.

Borovinić-Bojović je istakla da je poštovanje epidemioloških mjera preduslov kvalitetne i dobre vakcinacije i da proces vakcinacije zahtijeva određeno vrijeme, te zamolila građane da ispoštuju taj period i posebno obrate pažnju na epidemiološke mjere u vulnerabilnom, osjetljivom periodu vakcinacije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.