DRAMA U BEOGRADU

Policajac pucao u gumu automobila da bi zaustavio odbjeglog vozača

17-godišnjak bio pijan za volanom i pokušao pobjeći policiji

Spriječena tragedija. Kurir

Kurir

4.5.2021

Sve je počelo kao rutinska policijska kontrola 1. maja ujutru u Ulici Ivana Ribara u, ali uslijedili su jurnjava, sudar, pucnjava, a pravim čudom i prisebnošću policajca sve se završilo bez težih posljedica, piše „Kurir“,

-Policajac (24) i njegova kolegica, zaustavili su automobil na kružnom toku, na početku Ulice Ivana Ribara u novobeogradskom Bloku 61. Vozač je prvo poslušao naređenje i stao, policajcu su njegov izgled i ponašanje bili sumnjivi pa je prišao automobilu sa strane vozača čija su vrata bila otvorena. Tada naglo, vozač dodaje gas, policajac ostaje zakačen za automobili nastaje prava drama - navodi izvor „Kurira“.

Na izlasku iz kružnog toka vozač naleće na drugi automobil, udara ga i skoro se prevrće. Ali nastavlja bjekstvo. Policajac kojem je život visio o koncu, ipak je ostao hladne glave i pucao je u gumu da bi zaustavio automobil.

Vozač sa probušenom gumom nije mogao da nastavi dalje bjekstvo i zaustavio se na travnjaku Ivana Ribara u smjeru ka Savi, on i suvozač su pobjegli.

Na lice mjesta su brzo došle druge patrole policije koje su krenule u potjeru za vozačem. Policajac koji je visio na automobilu, prebačen je vozilom Hitne pomoći u bolnicu.

-Policija je brzo identifikovala i uhapsila vozača, a onda je uslijedio novi šok. Za volanom je bio J. L. (17), maloljetnik, koji je pri tome bio i pripit. On je uhapšen i danas je priveden u Više tužilaštvo u Beograd za maloljetnike. Na teret mu se stavlja krivično djelo napada na ovlašteno službeno lice - navodi izvor „Kurira“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.