ISTRAGA

Detalji stravičnog zločina u Beogradu: Nakon cjelodnevne pijanke nasmrt pretukli Amerikanca

Gavin Glim se u Beograd doselio prošle godine

Kuća u kojoj se zločin desio. Kurir

Ad. A. / Kurir

5.5.2021

Pripadnici beogradske kriminalističke policije uhapsili su u utorak troje Beograđana osumnjičenih da su u noći između 3. i 4. maja u naselju Zvezdara u kući Đ. V. u Ulici Veljka Dugoševića nasmrt pretukli američkog državljanina Gavina Glima (54), piše „Kurir“.

Zločinu je prethodilo višesatno konzumiranje alkohola, a zatim svađa i tučnjava, a motiv ubistva se još utvrđuje.

Lisice su stavljene Đ. V. (57), R. B. (35) i M. J. (38) koji su osumnjičeni da su počinili krivično djelo teško ubistvo. Određeno im je policijsko zadržavanje do 48 sati, a po isteku bit će privedeni u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

- Oko tri sata ujutru čuo sam buku, kao da se tuku, ali to se često u toj kući dešavalo. Da su ubili čovjeka čuo sam tek kada je došla policija. Oni su Amerikanca iz kuće iznijeli u dvorište. Krv se svuda razlila. Jedva sam uspio da to operem - priča susjed Branislav Petrović.

On također navodi da nije poznavao Amerikanca koji je ubijen.


Objekt zapečatila policija. Kurir

U kuću Đ. V. prema njegovim riječima često su svraćali nepoznati ljudi i to najčešće zbog ispijanja alkohola. Kobne noći o zločinu koji se dogodio policiju je navodno obavijestila žena koja je također uhapšena sa dvojicom muškaraca.

- U sobi, gdje je zatečeno tijelo ubijenog, namještaj je bio razbacan, a bilo je i komada stakla. Njemu je glava bila smrskana od udaraca. Ne samo što su ga ubili već su mu iz džepa izvukli oko 2.500 dinara. Nije baš najjasnije iz kog razloga su ga pretukli, to se tek utvrđuje - navodi izvor iz istrage.

Amerikanac je stigao u Srbiju krajem prošle godine. U naselju Bulbulder je živio sa djevojkom, srbijanskom državljankom. Policija sada utvrđuje kako su mu se kobne noći ukrstili putevi sa Đ. V. u čijoj kući je ubijen.

Prema nezvaničnim saznanjima, poznavali su se iz naselja i znali su često da popiju pivo, a šta se dogodilo kobne noći, tek će biti rasvjetljeno.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.