DRAMA U HRVATSKOJ

Tek izašao sa desetogodišnje robije pa pokušao ubiti dvojicu policajaca

Zdenko Mrzljak Mrzli pokušao pregaziti dvojicu policajaca oni mu iz pištolja izrešetali automobil

Zdenko Mrzljak Mrzli bio je osuđen na 10 godina zatvora jer je 2008. pokušao ubiti policajce. Jutarnji list

Ad.A. / Jutarnji list

5.5.2021

Iako se nedavno vratio iz zatvora u Lepoglavi s odsluženja desetogodišnje zatvorske kazne, između ostalog i zbog pokušaja ubistva dvojice policajaca, karlovački kriminalac Zdenko Mrzljak Mrzli (43) u petak u večernjim satima opet je napravio istu stvar - pokušao je vozilom pregaziti dvojicu karlovačkih interventnih policajaca, piše „Jutarnji list“.

U drami koja se događala u gradskoj četvrti Švarča policajci su koristili i vatreno oružje te su mu izrešetali vozilo, da bi ga u konačnici ipak nekako zaustavili. Karlovačka policija nije izvijestila javnost o ovom događaju, ali jeste Županijsko državno odvjetništvo koje je u nedjelju ispitalo osumnjičenog Mrzljaka temeljem policijske prijave za pokušaj teškog ubistva, prisile prema službenoj osobi te nedopuštenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.


"Dan ludila"

Mrzljaku se često dogodi "dan ludila", prvi takav zbio se još prije 15 godina kada je kalašnjikovim rešetao zgrade po Karlovcu te propucao vozilo karlovačkog ugostitelja koji mu je svirao da se makne s ceste, pa ga policija drži na oku. Objava fotografije s vatrenim oružjem na društvenim mrežama zato ih je prošle sedmice alarmirala te je na intervenciju poslana policija.

Prema verziji događaja karlovačkog tužiteljstva, Mrzljak je zatečen u automobilu ispred kuće. Zapovjedili su mu da izađe iz vozila, ali on je naglo krenuo unatrag i pritom neočekivano otvorio vrata vozila te udario policijskog službenika koji je izbjegao nalet i uhvatio se za karoseriju. Nastavio je voziti naprijed-natrag pokušavajući "otresti" policajca koji se držao za vrata, a onda je naglo krenuo prema drugom policajcu koji mu je vikao da stane.


Izbjegli nalet

Policajac koji se držao za vrata je pao na tlo i povrijedio se, no Mrzljak ih je nastavio ganjati obojicu. Pokušavao ih je pregaziti, a nije uspio samo zato što što su zbog spretnosti izbjegli nalet vozila.

On je tada pobjegao s mjesta događaja. Ubrzo je savladan, očito uz upotrebu vatrenog oružja koje niko ne spominje, i izvukao se nepovrijeđen.



Nisu pronašli pušku

U pretresu kuće pronađena je samo municija, ne i puška kojom se hvalio. Istražni sudija Županijskog suda u Karlovcu odredio mu je pritvor zbog opasnosti od ponavljanja djela, ali ne i zbog "opasnosti od ometanja kaznenog postupka za krivično djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora", pa će tužilaštvo na taj dio uložiti žalbu.

Dok je bio na odsluženju te kazne, sudilo mu se za devet drugih djela, uglavnom krađa i provala. U zatvoru je dva puta napadnut i brutalno pretučen. Cimer Antun Ć. zalio ga je kipućom vodom, a zatim ga je izudarao po glavi i tijelu. Drugi cimer, Ivica Š., pretukao ga je stolicom. Sada mu očito prijeti povratak u staro zatvorsko društvo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.