OBNOVILI RASPRAVU

Milanović: Plenković je manipulator i dobro uvježbani lažov

Sukob oko izbora predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske

Zoran Milanović i Andrej Plenković. Arhiva

A. K.

12.5.2021

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, obnovili su javnu polemiku o izboru predsjednika Vrhovnog suda Hrvatske, čiji izbor osporava HDZ.

Nakon što je danas premijer Andrej Plenković ponovo govorio o razlozima zbog kojih smatra da Zlata Đurđević ne može biti izabrana na mjesto predsjednice Vrhovnog suda, oglasio se Milanović koji je premijera nazvao "manipulatorom" i "dobro uvježbanim lažovom".

- Kad mu nije pošlo za rukom, preko svojih trbuhozboraca, lažima da uvjeri javnost da Zlata Đurđević ima veze s "lex Perković", jer nema baš nikakve, profesionalni manipulator Plenković sada izmišlja da je Zlata Đurđević predložila ni manje ni više nego – da politika bira sve sudije - poručio je Milanović, prenosi Tanjug.

To se, prema njegovim riječima, usudi samo "dobro uvježban lažov sa certifikatom osuđene kriminalne organizacije i privatnim časovima spinovanja i manipulisanja.


Milanovićeva objava na Facebooku. Screenshot

Milanović ističe da je upravo suprotno i da "vrsni pravni stručnjak", kako ju je ranije okarakterizirao i sam Plenković – jasno upozorava koliko je 90-ih politika bila dugoročno razarajuća za pravosuđe i njegovu nezavisnost.

- U tome je problem, Plenković ne može da oprosti Zlati Đurđević što je u svom programu stručno, hladno i beskompromisno, a bez da ih i spomene, prokazala HDZ kao krvopiju hrvatskog pravosuđa - napisao je Milanović na svom Facebook profilu.

I tu, ističe, nije kraj Plenkovićevim problemima.

- Bude li izabrana za predsjednicu Vrhovnog suda, Zlata Đurđević će odlučivati o presudi HDZ-u. Vrsni pravnik Plenković, opet lažno, edukuje danas javnost da predsjednica Vrhovnog suda "ne sudi". Ne sudi ako ne želi, ali itekako može da sudi i verujem da bi se Zlata Đurđević uključila u suđenje jer joj to zakon omogućava - naveo je Milanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.