MIRNO OKUPLJANJE

Podrška Palestini iz Podgorice: Haram svakome ko spusti glavu na ova dešavanja

Okupljeni građani nosili su zastave Palestine, kao i transparente

Anadolija

12.5.2021

Građani su se okupili na Trgu nezavisnosti u Podgorici - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Grupa od oko stotinu građana okupila se danas na Trgu nezavisnosti u Podgorici, kako bi iskazala nezadovoljstvo povodom sukoba koji se već danima dešavaju u Al-Kudsu (Al-Quds) i iskazali solidarnost sa narodom Palestine, javlja Anadolija.

Okupljeni građani nosili su zastave Palestine, kao i transparente na kojima je pisalo "Free Palestine". Jedan od okupljenih građana je poručio da treba da bude "haram svakome ko spusti glavu na dešavanja u Palestini".

- Ja sam spreman da se odreknem svakog muslimana koji bi bacio sutra kamen na sinagogu. Mi možemo da pričamo ovako ili onako, ali kada jedan otac u mezar spušta svoje dijete od godinu dana, samo da bi Jevreji tu mogli graditi kuće i krasti tuđu zemlju, onda ne znam šta da vam kažem - poručio je.

Protest je trajao oko 60 minuta, a okupljeni građani su se mirno razišli. Podsjećamo, u izraelskim napadima u Gazi poginulo je 56, a ranjeno 320 osoba.

Tenzije su porasle u naselju Sheikh Jarrah u Istočnom Al-Kudsu (Istočnom Jerusalemu) od prošle sedmice, nakon što je izraelski sud naložio deložaciju palestinskih porodica. Palestinci koji protestuju u znak solidarnosti sa stanovnicima Sheikh Jarraha na meti su izraelskih snaga.

Izrael je okupirao Istočni Al-Kuds tokom arapsko-izraelskog rata 1967. godine i anektirao je čitav grad 1980. godine, radi se o potezu koji međunarodna zajednica nikada nije priznala.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.