NAJVEĆI BLAGDAN

Bajram-namaz u Zagrebu i Beogradu: Osuda napada na muslimane u El-Kudsu

Napad na vjernike okupljene na molitvi je samo nastavak loše politike koja nikome neće donijeti dobro, kazao je muftija Hasanović

Anadolija

13.5.2021

Bajram-namaz u Zagrebu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Uz epidemiološke mjere, bajram-namaz je klanjan u Zagrebu i Beogradu. Zagrebački muftija Aziz ef. Hasanović osudio u hutbi je napad na muslimane u El-Kudsu (Jerusalem).

Nakon što je pročitana poslanica reis-ul-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, bajramsku poruku, hutbu, održao je mutfija Aziz ef. Hasanović te poručio kako se musliman zgraža nad bilo kojim oblikom diskriminacije ili potlačivanja te poticanja na mržnju i nasilje.

- Osuđujemo napade na muslimane koji u mjesecu ramazanu bijahu napadnuti tijekom obavljanja molitve u mesdžidu El-Aksa. Nažalost, povod napada je dublji jer muslimane koji vjekovima žive u El-Kudsu i Palestini uopće, godinama se nasilno iseljava s njihovog ognjišta. Napad na vjernike okupljene na molitvi je samo nastavak loše politike koja nikome neće donijeti dobro - kazao je muftija Hasanović.


Bajram-namaz u beogradskoj Bajrakli džamiji - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+10

Bajram-namaz klanjan je i u beogradskoj Bajrakli džamiji, u Beogradu, gdje se okupio veliki broj vjernikaBajram-namaz u Bajrakli džamiji predvodio je i hutbu kazivao reisu-l-ulema Islamske zajednice Srbije Sead Nasufović.

Unutar molitvenog prostora Bajrakli džamije namaz je obavljen u skladu s važećim epidemiološkim mjerama. Veliki broj vjernika također se okupio i u haremu džamije.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.