KRATAK KOMENTAR

Ruski ambasador odgovorio Čedomiru Jovanoviću: Zlonamjerne izmišljotine

Reakcija na Jovanovićevu izjavu da su ruski agenti pokušali da mu otruju kćerku

Bocan Harčenko: Ne zaslužuje komentar. Arhiva

A. K.

14.5.2021

Ruski ambasador u Beogradu Aleksandar Bocan Harčenko reagoirao je na izjavu lidera LDP Čedomira Jovanovića da su ruski agenti pokušali da otruju njegovu kćerku.

Podsjećamo, Jovanović je potrvrdio da je samoinicijativno otkazao obezbjeđenje koje mu je prije 20 godina dodijelila policija, iz revolta jer ga je policija ranije obavijestila da povlače obezbjeđenje njegovoj djeci.

- U ljeto 2019. godine Jana je bila u tržnom centru sa drugaricom. Nakon kina sjele su u "Mek", a onda su im prišla trojica muškarca. Drugaricu su odgurnuli, a Jani su sipali neki prah u sok i tjerali je da popije. To je video gost koji je pitao da li je sve u redu, a zatim ga je jedan od trojice udario i oborio na zemlju. Drugarica je pozvala moju suprugu, a ona policiju. Kada su došli, trojica muškaraca su izvadili ruske diplomatske pasoše, a zatim je po njih došao neko iz ruske ambasade i izveo ih - tvrdio je Jovanović i naveo da je kasnije utvrđeno da je prah koji su sipali u sok ustvari droga MDMA (ekstazi).

Jovanović kaže da su nakon toga djeca i on bili u policiji da daju izjave i da su ga u MUP-u zamolili da o slučaju ne govori u javnosti. Sada, kako kaže, nema razloga da ćuti.

Na tu izjavu danas je reagirao ruski ambasador koji je za Sputnjik rekao: 

- Dugo nismo čitali takve zlonamjerne izmišljotine. Njihova potpuna apsurdnost je očigledna svima, koji zdravo rasuđuju, i ne zaslužuje nikakvih komentara - kaže kratko za Sputnjik Bocan Harčenko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.