ORGANIZIRANI KRIMINAL

Navijač surovo ubijen jer je bio ljubavnik supruge člana Belivukove grupe?

U ovom slučaju bili su još suroviji, jer se radilo o brutalnoj osveti zbog navodne preljube

Žrtve surovo mučene pa ubijene. Kurir

Ad. A. / Kurir

16.5.2021

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kako se sumnja, oteo je i ubio jednog navijača, za kojeg su vjerovali da je bio u ljubavnoj vezi sa suprugom jednog člana ove kriminalne organizacije, saznaje "Kurir".

Članovi kriminalne organizacije su ovog navijača namamili u vikendicu u Ritopeku, a onda su ga, kako se sumnja, kao i ostale žrtve, mučili, likvidirali i isjekli na komade.

U ovom slučaju bili su još suroviji, jer se radilo o brutalnoj osveti zbog navodne preljube.


Pištolj, kolica i beba

- Jedan od otetih mladića likvidiran je jer je član klana sumnjao da je njegova supruga duže vrijeme u vezi s njim. Inače, njih dvojica se odranije poznaju, pa je to saznanje navodno još više razbjesnilo prevarenog supruga. Naime, on je čuo priče po gradu da ga žena vara sa tim mladićem - priča izvor "Kurira":

- Najprije je kao opomenu zapaljen njegov skupocjeni automobil u centru Beograda. Međutim, mladić nije shvatio od koga mu ovo upozorenje dolazi, već je posumnjao na navijača jedne Partizanove frakcije i njegovu ekipu, sa kojima je godinama u sukobu - dodaje izvor.

Naš sagovornik objašnjava da je taj momak, kako se vjeruje, presreo tog navijača, koji je šetao s djetetom u gradu.

- Znao je da drži pištolj u kolicima. Iznenadio ga je nasred ulice, izvukao pištolj iz torbice na kolicima, pa ga potegao na navijača, i to pred bebom! Počeo je da ga ispituje zašto mu je zapalio kola i ko stoji iza tog napada. Ovaj se kleo da nema veze sa tim. Poslije ubjeđivanja, nekako mu je objasnio da nema veze sa zapaljenim autom i da ne postoji problem među njima, već da mu neko drugi radi o glavi - objašnjava sagovornik "Kurira".


Ljubavne poruke

Mladić je i poslije opomene nastavio da komunicira sa udatom ženom iako je shvatio da je suprug saznao za njihovu vezu. Također mu je bilo jasno da može da nastrada, s obzirom na surove metode Belivukovog klana, o kojima se već tada pričalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.