PREMIJER HRVATSKE

Plenković o izborima: SDP-a nema u Zagrebu, nestao je

Pozicija HDZ-a je vrlo jasna, kaže Andrej Plenković

Andrej Plenković. Agencije

A. Ka. / Index.hr

17.5.2021

Premijer Hrvatske Andrej Plenković govorio je o izborima.

- Filipović je dobitak za HDZ, ima niti 37 godina, imao je duplo bolji rezultat nego dva prethodnika. To je bila tijesna utakmica za drugi krug, žao mi je da on nije drugi - rekao je Plenković i dodao:

- Naša lista je druga. U Ličko-senjskoj je situacija drugačija - rekao je Plenković o borbi s Milinovićem u Ličko-senjskoj.

- Što se tiče Šibensko-kninske, Pauk ide po još jedan mandat. Jelić je dobio respektabilan broj glasova. Ali vjerujem na angažman, inskustvo i doprinos HDZ-a, te situaciju u gradovima, mislim da će Pauk i dalje biti župan - rekao je.

O situaciji u Zagrebu rekao je da neće, kao neki, pozivati ljude da zaokruže tri i ponište listić. Time je mislio na situaciju sa Škorom za vrijeme predsjedničkih izbora.


- Ovaj rezultat u Zagrebu je iskaz volje velikog broja Zagrepčana - rekao je Plenković.

Dodao je da je SDP zadesila "totalna propast".

- Njih nema, nestali su - kaže.

Dodaje da Možemo ima široku podršku javnosti.

- Pozicija HDZ-a je vrlo jasna. Mi uvijek pozivamo naše birače da sudjeluju. A onda ih puštamo da svatko od njih odluči. Gradska organizacija HDZ-a donijet će svoj stav - rekao je Plenković na novinarski upit hoće li HDZ podržati Škoru i ima li nešto protiv da to neki HDZ-ovac javno kaže.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.