NE SLUŠA PREDSJEDNICU

Ambasador Kosova u Sjevernoj Makedoniji odbija se povući: Ustav i zakoni su Biblija i Kur’an, oni se ne krše

Prethodno je upozorio budućeg ambasadora u toj zemlji da će i fizički braniti svoj položaj, ne prihvatajući ukaz predsjednice Kosova

A. J.

Dedaj je rekao da ne bi trebalo da se Ustav i zakoni Kosova krše niti personalizuju

Foto: Facebook


Ambasador Kosova u Sjevernoj Makedoniji, Đerđ Dedaj odbija da se povinuje odluci o smjeni i pored ukaza predsjednice Kosova Vjose Osmani Sadriu o njegovom razrješenju.

Dedaj je rekao da ne bi trebalo da se Ustav i zakoni Kosova krše niti personalizuju.

- Ustav i zakoni Kosova su Biblija i Kur’an kosovskog društva, pred kojima bismo svi trebali biti nemoćni. Oni se ne krše, niti su personalizovani - poručio je Dedaj na društvenim mrežama.

Prethodno je upozorio budućeg ambasadora u toj zemlji da će i fizički braniti svoj položaj, ne prihvatajući ukaz predsjednice Kosova.

Predsjednica Vjosa Osmani Sadriu je na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova i dijaspore Kosova odlučila da se Dedaj i još 11 drugih ambasadora izabranih po političkom ključu povuku sa svojih funkcija.

Dedaj je za ambasadora imenovan ukazom bivšeg predsjednika Kosova Hapima Tačija i funkciju ambasadora preuzeo je u oktobru 2018. godine.

Funkciju otpravnika poslova u ambasadi u Skoplju trebalo bi da obavlja Prindon Sadriu, suprug predsjednice Kosova, koji je do sada bio savjetnik u toj ambasadi.

Više o:

Đerđ Dedaj Kosovo
NA VRH

Podijeli članak na