TRAGEDIJA U SRBIJI

Pucao iz puške pa presjekao glavni strujni vod na pruzi koji je ubio dva mladića

Petar Poznanović (32) i Dragan Đukanović (38) nastradali od strujnog udara

Nastradali mladići. Kurir

Ad. A. / Kurir

30.5.2021

Prije više od dvije sedmice u Kisaču u Srbiji se dogodila neobična nesreća, u kojoj su nažalost dva mlada života izgubljena, piše Kurir.

Petar Poznanović (32) i Dragan Đukanović (38), iz Zmajeva bili su na slavlju povodom rođenja djeteta u Kisaču. Slavlje se održavalo u kući oca koji je, a koja se nalazi na samoj željezničkoj stanici. U toku slavlja, neko je pucao iz puške i tada je presječen glavni strujni vod na pruzi Novi Sad - Subotica. Strujni vod jačine nekoliko hiljada volti pogodio je ovu dvojicu mladića koji su stajali kod pruge.

-Nažalost Đukanović je poslije par dana izgubio bitku za život, a Poznanović je uprkos velikoj borbi ljekara da ga spasu, preminio u utorak - kaže izvor Kurira.



Mjesto gdje se tragedija dogodila. Kurir

U Zmajevu, kod Vrbasa tuga i nevjerica. Niko ne može da povjeruje da su dva mlada života izgubljena na takav način.

- Bili su dobri momci, vrijedni, odani svojim porodicama, prijateljima.. Tuga neopisiva. Šta drugo reći - kaže jedan mještanin Zmajeva.

U novosadskoj policiji potvrdili su da je uviđaj odmah obavljen, a puška iz koje je pucano je pronađena.

- Međutim, nažalost jedan od njih dvojice je pucao, tako da istraga nije do kraja bila završena iz razloga što su tada mladići bili lošeg zdravstvenog stanja - kaže izvor iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.