DIPLOMATSKA OFANZIVA

Nakon dvodnevne posjete Kosovu Metju Palmer danas stiže u Beograd

Prema nezvaničnim najavama, u četvrtak bi trebalo da se održi sastanak visokih funckionera USA i EU s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Traži se nastavak dijaloga između Beograda i Prištine. Blic

Ad. A. / Blic

2.6.2021

Poslije dvodnevne posjete Kosovu, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer dolazi danas u Beograd, saznaje "Blic".

Specijalni predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prema dosadašnjem planu, doputovat će dan kasnije.

Prema nezvaničnim najavama, u četvrtak bi trebalo da se održi sastanak visokih funckionera USA i EU s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Cilj sastanaka u Prištini i Beogradu je priprema za nastavak dijaloga u Briselu sredinom juna. Ni u Prištinu, ni u Beograd, kako saznaje „Blic“ nije donijet, niti ispostavljen spisak konkretnih zahtjeva ili takozvani „non paper“.

Briselski sastanak trebalo bi da bude obnavljanje procesa dijaloga i prvi susret na visokom nivou predsjednika Vučića i premijera Kosovai Aljbina Kurtija.

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer poručio je u Prištini da “dijalog o normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije treba da se okonča uzajamnim priznavanjem”.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.