MAFIJAŠ U BJEKSTVU

Policija raspisala potjernicu za saradnikom Velje Nevolje: Vibor u stanu držao arsenal oružja i drogu

Vibor je već neko vrijeme bio pod budnim okom pripadnika SBPOK

Belivuk: Vođa klana. Kurir

Ad. A. / Kurir

2.6.2021

Srbijanska policija raspisala je potragu za Viborom K. (42) iz Koteža i traga za njim od trenutka kada su pretresom stana koji koristi pronašli i zaplijenili drogu, ali i gomilu oružja, piše „Kurir“.

Kako saznaje „Kuriri“ sumnja se da je on pripadnik kriminalnog klana i blizak saradnik Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su uhapšeni u februaru zbog sumnje da su izvršili brojna teška krivična djela.


Vaga za drogu

- Vibor je već neko vrijeme bio pod budnim okom pripadnika SBPOK. U prostorijama koje je koristio prilikom pretresa pronađena je eksplozivna naprava s magnetnim i daljinskim upravljačem, koji se najčešće koristi za postavljanje eksploziva ispod automobila. Nađene su dvije ručne bombe M-75, pištolj marke „glok 17“, revolver, šest okvira za automatsku pušku, od kojih su tri bila napunjena municijom, prazni okviri za pištolj, „hekler“ i automatski pištolj, kao i jedna fantomka i više komada pištoljske i puščane municije. S ovakvim naoružanjem mogla bi da se počine različita teška krivična djela - rekao je za „Kurir“ izvor upoznat sa slučajem i dodao:

Eksplozivna naprava s magnetom. MUP Srbije

- Tom prilikom policija je pronašla i više od 10,2 kilograma mješavine amfetamina i kofeina, više od tri i pol kilograma hašiša, 50 tableta MDMA, manju količinu MDMA u prahu, veću količinu materije za koju se sumnja da je heroin i dvije digitalne vage za precizno mjerenje, kao i drugu opremu za pripremu i pakovanje narkotika. Vibor K. nije pronađen u stanu i za njim je raspisana potraga.

Opasna grupa

Prema njegovim riječima, ovo je ozbiljna zaplijena, ali se još uvijek ne zna da li se bavio prodajom oružja ili ga je i sam koristio za neka krivična djela.

Ranije zaplijenjeno naoružanje. MUP Srbije

- Sa svim onim što je nađeno mogao je da radi šta je htio, da se bavi prodajom oružja koje je pronađeno, ali i da ga sam koristi. Vještačenjem pronađenog oružja bit će poznato da li je već korišteno za neka krivična djela. Također, pronađena droga i vaga mogu da znače da se on i sam bavio dilanjem ili da je imao ekipu koja je to radila za njega. Vjeruje se da je on blizak s članovima grupe Veljka Belivuka. Do sada je nađena velika količina naoružanja i eksploziva u štekovima i vikendicama ovog klana. Ovakvo ozbiljno naoružanje može da ima samo neko ko je pripadnik dobro organizovane kriminalne grupe - objasnio je sagovornik „Kurira“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.