NOVI DETALJI

Ovo je navijač "Hijena" koji je sinoć sjedio sa Čedomirom Jovanovićem: Prije osam godina teško ranjen, ranije robijao

Protiv njega je podnijeto 15 krivičnih prijava za teška krivična djela, a samo jedan postupak do sada je okončan pravosnažnom presudom

A. Ka. / Kurir.rs

3.6.2021

Uroš Avramović i Čedomir Jovanović. Kurir.rs

Uroš Avramović, koji je sinoć sjedio sa Čedomirom Jovanovićem prije nego što je izbio incident, inače je jedan od vođa Zvezdine navijačke grupe "Hijene".

Protiv njega je podnijeto 15 krivičnih prijava za teška krivična djela, a samo jedan postupak do sada je okončan pravosnažnom presudom. Sumnjičen je za dilanje droge, nasilničko ponašanje, razbojništvo, nedozvoljeno držanje oružja, pokušaj ubistva…

Uhapšen po potjernici

Prije četiri godine, tačnije 2017., uhapšen je na Autokomandi po potjernici suda, jer je izbjegavao da odsluži zatvorsku kaznu za učešće u pljački nakita još 2007. godine. On je tada po hitnom postupku upućen u zatvor u Sremsku Mitrovicu, gdje mu je bilo određeno 14 mjeseci odsluženja kazne.

Četiri godine prije hapšenja, tačnije 2013. godine, Uroš Avramović je ranjen iz vatrenog oružja. Njemu su se ljekari borili za život, jer je sa dvije prostrelne rane lijeve noge i povredom glave stigao u Urgentni centar. Tačnije on je tada pronađen na parkingu u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

U aprilu 2008. godine Avramović i ubijeni Velibor Dunjić su krvnički pretukli i ranili Andreja Čogurića, nakon čega su otišli u inostranstvo. Zbog ovog djela, Dunjić je uhapšen u Švedskoj novembra 2008. godine, a Avramović u junu 2009. godine u njemačkom gradu Frankfurtu, nakon čega je poslat na robiju. Obojica su prvostepenom presudom bili osuđeni na po osam godina zatvora, ali je Apelacioni sud Avramoviću prepolovio kaznu.

U Avramovićevom dosijeu zabilježen je i incident od 10. decembra 2006. godine, kada je došao u Urgentni centar u Beogradu da se informiše o povredama koje je zadobio njegov prijatelj Dunjić poslije tuče u beogradskom klubu "Andergraund". Policija ga je teretila da je tad vrijeđao policajce, jednog je ugrizao za uho, a drugog za nogu, ali ovu prijavu je odbacilo Drugo tužilaštvo.

Zatvorska kazna

Podsjetimo, 2013. godine pokojni Velibor Dunjić napao je i tadašnjeg lidera LDP Čedomira Jovanovića u restoranu "Čarda", zbog čega je dobio zatvorsku kaznu od dvije godine. Međutim, on je odlukom suda pušten nakon osam mjeseci.

Srbijanski mediji pišu da je lider LDP-a prije incidenta koji se dogodio sinoć u restoranu brze hrane, sjedio u obližnjem lokalu sa navijačem Urošem Avramovićem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.