CRNA GORA

Specijalno tužilaštvo ispituje tvrdnje Medojevića o švercu cigareta

U ovom tužilaštvu već je formiran predmet o navodnom švercu cigareta, saopšteno je iz tužilaštva

Medojević: Prijavio šverc cigareta preko luke Bar. CDM

Ad. A. / CDM

4.6.2021

U Specijalnom državnom tužilaštvu SDT formiran je predmet povodom tvrdnji jednog od lidera Demokratskog fronta i predsjednika Pokreta za promjene Nebojše Medojevića o navodnom švercu cigareta preko Luke Bar, u koji su kako on kaže uključeni crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić, piše CDM.

- U ovom tužilaštvu već je formiran predmet o navodnom švercu cigareta, u kojem je izviđaj u toku, a više informacija i podataka nije moguće saopštiti radi zaštite interesa krivičnog postupka - saopšteno je iz SDT-a.

Odbor za bezbjednost i odbranu je prošle sedmice usvojio inicijativu Medojevića za kontrolno saslušanje premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, v.d. direktora ANB-a Dejana Vukšića, v.d. direktora Uprave policije Zorana Brđanina, direktora Uprave prihoda i carina Aleksandra Damjanovića i ministara finansija Milojka Spajića o ponovnom pokretanju posla sa tranzitomcigareta preko Luke Bar i crnom tržištu cigareta u Crnoj Gori.

Medojević je tada u obrazloženju inicijative rekao da je Krivokapić rizičan sa dva aspekta.

-Postoje dva scenarija – da Krivokapić nije obaviješten ili da jeste i da to dopušta. Krivokapić je dužan da građanima dokaže da svojim odlukama ne pospješuje šverc cigareta. Ukoliko se utvrdi da je ova vlada odgovorna za činjenje ili nečinjenje po ovom pitanju, uskratićemo podršku ovoj vladi -kazao je Medojević.

Međutim, ranije ove sedmice na sjednicu Odbora na kojoj je trebalo da se obavi kontrolno saslušanje Krivokapić i Spajić se nisu pojavili.

U dopisu upućenom skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu, Krivokapić je optužbe o njegovoj umiješanosti u šverc cijareta nazvao “nemoralnim i odvratnim”.

-Optužbe koje su stavljene na moj račun veća su neistina i besmislica, čak i od nezajažljivog apetita za funkcijama onoga koji takve besmislice plasira u eter - napisao je Krivokapić članovima Odbora.

Medojević je nakon toga izjavio da su u DF-u namjeravali da na Odboru pitaju za informaciju u vezi sa tim ko je” uzeo novac od šverca cigareta”, i poručio da ta koalicija neće podržavati “vladu koja švercuje cigarete”, te da Krivokapić nema njihovo povjerenje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.