LIDER DPS-A

Đukanović: Sadržaj Temeljnog ugovora ne smije biti tajna, insistiramo da javnost bude upoznata

Važno je da sadržaj ugovora bude u skladu sa Ustavom i interesima države Crne Gore, kazao je Đukanović

Milo Đukanović. Agencije

A. K.

4.6.2021

Predsjednik DPS-a, Milo Đukanović, kazao je da da ova partija insistira da se objavi sadržaj Temeljnog ugovora između države i Srpske pravoslavne crkve, prije nego što se taj akt potpiše.


Ugovori s vjerskim zajednicama

Upitan kako komentira potez premijera Zdravka Krivokapića da ne potpiše Temeljni ugovor u Beogradu, Đukanović je kazao da DPS smatra da je važno da dolazi do ugovora sa vjerskim zajednicama koje funkcionišu u Crnoj Gori.

- Smatramo lošom okolnošću što se sadržaj ugovora drži o tajnosti. Na oprezu smo i insistiraćemo da javnost bude upoznata sa sadržajem ugovora prije potpisvanje. Važno je da sadržaj ugovora bude u skladu sa Ustavom i interesima države Crne Gore - kazao je Đukanović na konferenciji za novinare u "Vili Gorica" nakon susreta sa članovima Predsjedništva BiH.


Rezolucija o genocidu

Upitan da li će DPS prekinuti bojkot kada se bude glasalo o smjeni Leposavića i rezoluciji o Srebrenici, Đukanović je kazao je da je DPS državotvorna partija koja je iznijela najveći dio političkog tereta u obnovi nezavisnosti.

- Ne treba dokazivati da je ta uloga nosećeg stuba tog državotvornog fronta pripala DPS-u. Jasno smo rekli da ćemo iz bilo koje pozicije nastaviti odgovorno da se ponašamo. Imamo tešku obavezu da nešto u čijem smo stvaranju presudno učestvovali sada to branimo. Nismo propustili nijedno iskušenje da potvrdimo takvo ponašanje. Podsjećamo da smo mi stavili na dnevni red rezoluciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta o genocidu u Srebrenici- kazao je Đukanović.

DPS je, kako je dodao, bila i biće u stanju pripravnosti i odgovornosti da doprinese takvoj percepciji Crne Gore u međunarodnoj javnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.