BEOGRAD

Uhapšeni načelnik opštine pravdao se u policiji da je 350.000 eura dobio kao poklon kada se oženio

Jovičić je inače svoju suprugu Mirjanu oženio 2014. godine, međutim kako navodi i sedam godina kasnije uspjeli su da sačuvaju "novac koji su tada dobili"

Jovičić: Na saslušanju iznio odbranu. Blic

Ad. A. / Blic

5.6.2021

Predsjednik beogradske opštine Palilula Aleksandar Jovičić (34), koji je uhapšen zbog sumnje da je omogućio nelegalnu gradnju na toj opštini, na saslušanju je iznio svoju odbranu i tvrdio je da je 350.000 eura, koji su pronađeni tokom pretresa njegove kuće – ušteđevina, piše „Blic“.

Jovičić je na saslušanju negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret i rekao je da je u periodu od 2016. do 2017. godine opština Palilula podnosila najviše prijava protiv ilegalne gradnje.

On je na saslušanju rekao da je 350.000 eura u kešu koje je imao u svojoj kući - ušteđevina i pare od svadbe!


Uhapšen na putu do posla. Blic

Jovičić je inače svoju suprugu Mirjanu oženio 2014. godine, međutim kako navodi i sedam godina kasnije uspjeli su da sačuvaju "novac koji su tada dobili".

Kako za "Blic" kaže Jovičićeva advokatica Zora Dobričanin, predsjednik opštine Palilula je iznio odbranu na saslušanju.

- Iznio je detaljnu odbranu, onoliko koliko je mogao s obzirom na to da nije mogao da pročita krivičnu prijavu i nije imao uvid u dokaze pošto mu je samo predočena naredba o sprovođenju istrage - rekla je Dobričanin.

Jovičić je uhapšen prekjučer ujutro, prije nego što je stigao na posao u prostorije opštine Palilula. U velikoj policijskoj akciji uhapšeni su i njegovi saradnici - građevinski inspektori i načelnik odjeljenja za društvene djelatnosti.

Oni su ucjenjivali investitore da im daju novac kako im na gradilište ne bi slali inspekciju, a potom bi sa njima napravili dogovor.


U korupciju uključio cijelu familiju. Blic

- Od investitora su uzimali novac "za zaštitu". To znači da ih ucjenjivali da im plate kako im ne bi poslali građevinsku inspekciju i da im niko ne bi izdavao naloge o rušenju. Onda su u službene isprave unosili lažne podatke koji su omogućavali da jednog dana ti objekti mogu da budu uknjiženi, što inače ne bi mogli da budu. Za to sve su uzimali materijalnu nadoknadu - otkriva izvor "Blica".

Nakon toga, kako se sumnja, u "posao" su uključivani i ostali članovi porodice Jovičić - tako što je investitorima potom "sugerisano" da legalizaciju završe preko firme njegovog punca, a da dizajn enterijera rade preko firme njegove supruge, te je tako njegov profit bio još veći.

Jovičiću je određen pritvor do 30 dana, dok je većina ostalih uhapšenih puštena da se brani sa slobode.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.