OČEKUJE KRITIKE

Vučić se obraća Vijeću sigurnosti nakon presude Mladiću

Reći će vam neko da je redovna sjednica Vijeća sigurnosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaljučite sami, kazao je

A. K.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug


Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovat će danas na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Vučiću će biti omogućeno video uključenje u sjednicu, u kome će iznijeti stavove Srbije o presudi Mladiću i optužnicama Haškog tribunala protiv dva člana Srpske radikalne stranke.

Osim toga, na sjednici će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog reziduralnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, glavnog tužioca Bramerca (Serge Brammertza) i predsjednika Karmela (Carmel) Agiusa.

Predsjednik Srbije je još u petak ukazao na to da će na sjednici rukovodstvo Republike Srbije biti kritikovano zbog nepoštovanja tog Mehanizma, zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Jojića.

- Kako je to podešeno prosudite sami. Reći će vam neko da je redovna sjednica Vijeća sigurnosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaljučite sami - naveo je tada Vučić.

Više o temi Aleksandar Vučić

NA VRH

Podijeli članak na