OČEKUJE KRITIKE

Vučić se obraća Vijeću sigurnosti nakon presude Mladiću

Reći će vam neko da je redovna sjednica Vijeća sigurnosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaljučite sami, kazao je

Aleksandar Vučić. Tanjug

A. K.

8.6.2021

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić učestvovat će danas na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a na kojoj će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove u Hagu.

Vučiću će biti omogućeno video uključenje u sjednicu, u kome će iznijeti stavove Srbije o presudi Mladiću i optužnicama Haškog tribunala protiv dva člana Srpske radikalne stranke.

Osim toga, na sjednici će biti predstavljen izvještaj Međunarodnog reziduralnog mehanizma za krivične sudove u Hagu, glavnog tužioca Bramerca (Serge Brammertza) i predsjednika Karmela (Carmel) Agiusa.

Predsjednik Srbije je još u petak ukazao na to da će na sjednici rukovodstvo Republike Srbije biti kritikovano zbog nepoštovanja tog Mehanizma, zbog nepostupanja po obavezujućem nalogu za izručenje doskorašnjih narodnih poslanika SRS Vjerice Radete i Petra Jojića.

- Kako je to podešeno prosudite sami. Reći će vam neko da je redovna sjednica Vijeća sigurnosti i jeste, ali da li je slučajno ili ne zaljučite sami - naveo je tada Vučić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.