UČESTALI NAPADI

U Splitu pretučen mladi par iz Srbije, prije nekoliko dana tukli Ruse zbog dresova

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob

A. K.

Narušavanje javnog reda i mira

Foto: Agencije


Splitsko-dalmatinska policija objavila je kako je sinoć pola sata iza ponoći napadnut mladi par iz Srbije. Policija je dobila dojavu o narušavanju javnog reda i mira na području plaže Ovčice. 

Nekoliko nepoznatih osoba fizički je napalo dvoje stranih državljana iz Srbije, 25-godišnjeg muškarca i 26-godišnju ženu, javlja Index.hr.

Odbio liječničku pomoć

Policija je izašla na lice mjesta gdje su pronašli dvije žrtve napada. Prema pisanju tamošnjih medija, djevojka nije imala vidljive ozljede, a mladić je odbio liječničku pomoć. Policajci su na njemu vidjeli masnice i ogrebotine, no zahvalio im se i rekao da mu liječnička pomoć nije potrebna.

Na istoj plaži, dan ranije, 40 minuta iza ponoći dogodio se još jedan fizički sukob. Potukli su se 23-godišnji Francuz i 23-godišnji hrvatski državljanin, a Francuz je Hrvata, kako navodi Slobodna Dalmacija, udario bocom u glavu. 

Nasilništvo

Policija pak navodi kako je nakon liječničke obrade utvrđeno kako su obojica zadobila tek lakše tjelesne ozljede. I za taj slučaj je pokrenuto kriminalističko istraživanje.

U Splitu se dogodio još jedan napad, a stradali su Rus i Ukrajinac. Kako piše Slobodna, huligani su u centru grada, u Marmontovoj ulici, napali košarkaše, budući da su im zasmetali dresovi ruske reprezentacije. Policija je otkrila i kazneno prijavila maloljetnika, koji je otprije poznat policiji po nasilništvu, zbog kaznenog djela izazivanja nereda iz mržnje, za što je predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora. Policija sumnja kako je napad bio organiziran. Ukrajinac je zadobio lakše tjelesne ozlijede, a Rus nije ozlijeđen.

Više o temi Hrvatska

KOD GRANICE S MAĐARSKOM
U hrvatskom gradiću kuće se nude za manje od dolara
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na