LIDER DNP-A

Knežević protiv Rezolucije: Ako Vučić u Crnoj Gori kaže da nije bio genocid bit će protjeran

Šizofreno je da devet mjeseci nakon izbora poslanici izglasaju nešto što je usmjereno protiv srpskog naroda, kazao je

Milan Knežević. Agencije

A. K.

18.6.2021

Izglasavanjem smjene Vladimira Leposavića sa mjesta ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava od strane Demokrata, URE i opozicionih partija, pala je Vlada Crne Gore, ocijenio je za Gradski radio Milan Knežević predsjednik DNP-a i jedan od lidera Demokratskog Fronta.

Knežević ističe da ukoliko Demokrate i URA ne prihvate promjenu odnosa unutar vladajuće koalicije, jedina mogućnost su novi izbori.

- Vlada koju smo izabrali 4. decembra, a koja je bila protiv Demokratske partije socijalista, jučer je dobila podršku poslanika DPS-a. Dijelovi parlamentarne većine – Demokratska Crna Gora i URA Dritana Abazovića, zajedno sa DPS-om jučer su izglasali rezoluciju o Srebrenici u kojoj se Srbija i srpski narod proglašavaju genocidnim. To je suprotno principima na kojima smo temeljili naš izborni program i na Kojima smo osvojili 133.275 glasova, zahvaljujući kojima smo pobijedili Mila Đukanovića 30. avgusta. Neshvatljivo je i šizofreno da devet mjeseci nakon izbora poslanici DPS-a, poslanici Demokratske Crne Gore i GPURA izglasaju nešto što je usmjereno protiv srpskog naroda, ne samo u Srbiji nego gdje god da živi - kazao je Knežević.


Hipotetička situacija

Upitan gdje se u Rezoluciji pominje da je srpski narod genocidan, jer je amandman Demokrata upravo precizirao suprotno, Knežević kaže:

- Ako se dobro pročita Rezolucija o Srebrenici, jasno se vidi da će odgovarati svaki građanin Crne Gore, ukoliko bude negirao da se u Srebrenici dogodio genocid. Zamislite hipotetičku situaciju: sutra u Crnu Goru dođe predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, ili bilo ko od državnih zvaničnika Republike Srbije, i postavi mu se pitanje da li je bio genocid u Srebrenici, a on saopšti da nije. Odmah ga mogu protjerati i proglasiti za personu non grata ili pokrenuti postupak protiv njega, kao što će se pokretati postupci protiv svih građana koji budu imali drugačije mišljenje od ovog u Rezoluciji.


Ovako ne može

U kontektstu čitavog ovog antisrpskog ponašanja, već dobijamo i zvanične stavove Srbije po tom pitanju i nemam više nikakvu dilemu da je pozivanje na genocid u Srebrenici i presude Haškog tribunala, imalo za cilj stvaranje kontura moguće nove parlamentarne većine. Ako pogledate izjavu poslanika DPS-a nakon glasanja, u kojoj je pružena ruka navodno evropskom dijelu aktuelne parlamentarne većine, jasno vam je da se sinoć formirala mogućnost da dođe do stvaranja nove parlamentarne većine sa DPS-om. 

Demokratski front nema ništa protiv toga. Poslali smo jasnu poruku kolegama Bečiću i Abazoviću da, ako žele koaliciju sa DPS-om, nek im je sretno. Ako žele koaliciju sa Demokratskim frontom, ovako više ne može - kazao je rekao je Knežević za Gradski radio, prenosi "Pobjeda".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.