NEPOZNAT UZROK

Dan nakon strahovite eksplozije u Čačku: Dronovi nadlijeću fabriku "Sloboda" tražeći žarište požara

Evakuirano 11 porodica zbog opasnosti od nove detonacije

Policijske patrole raspoređene po gradu. Kurir

Ad. A. / Kurir

20.6.2021

U sinoćnjoj eksploziji u kompaniji „Sloboda“ povrijeđena su dva muškarca i žena, piše „Kurir“.

Detonacija se dogodila na oko kilometar udaljenosti od proizvodnih pogona, u jednom od magacina, a od siline eksplozije popucali su prozori i radnici su zadobili posjekotine.

Jedan pacijent je zadržan na odjeljenju intenzivne njege, ali prema informacijama iz čačanske bolnice nije životno ugrožen. Svi radnici su uspješno evakuisani iz fabričkog kruga.

-Najvažnije je da nema ljudskih žrtava. Profesionalne vatrogasne jedinice kompanije "Sloboda" i MUP - Sektor za vanredne situacije izvršili su dva izviđanja. Požar je lokalizovan i ugašen - izjavio je gradonačelnik Čačka Milun Todorović.

Kao mjera predostrožnosti naložena je evakuacija stanovništva koje živi u neposrednom okruženju fabrike.

-Grad Čačak je organizovao evakuacioni punkt na Gradskom stadionu za građane koji nemaju alternativi smještaj. Rezervisani su hotelski kapaciteti u gradu za eventualni prihvat naših sugrađana. Do sada su dvije porodice smještene u hotel - kaže Todorović.

Još nije poznat tačan uzrok eksplozije i čeka se zvanično saopštenje rukovodstva fabrike.

Grad je organizovao punkt za prihvat stanovnika koji su izrazili potrebu za evakuacijom. U Čačku je noć protekla mirno, bez novih incidenata, nakon što se sinoć dogodile eksplozija u fabrici "Sloboda", u kojoj je povijređeno troje radnika.

Požar u fabrici "Sloboda" je ugašen, a preventivno je iz obližnih naselja evakuisano 11 porodica, odnosno tridesetak stanovnika, kojima je obezbjeđen smještaj.

Vojska Srbije podigla je dronove koji pomažu u navođenju vatrogasaca, i bespilotne letjelice pomagale su tokom noći u pronalaženju žarišta požara.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.