PREDSJEDNIK CRNE GORE

Đukanović: Ponosni što nismo dozvolili da se nakon promjene vlasti opstanak države dovede u pitanje

Zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku smo nacionalnih interesa i kada na državu nasrću sa raznih adresa, rekao je Milo Đukanović

Milo Đukanović. Agencije

A. Ka. / Antena M

22.6.2021

Demokratska partija socijalista obilježava 30 godina postojanja. Kako je rekao lider DPS-a Milo Đukanović, DPS po prvi put praznik dočekuje u opoziciji.

- Trebalo je tri decenije da stranka koje je izgubila izbore sa malom razlikom prizna rezultate izbora i na to smo posebno ponosni - kazao je on i potom zatražio da se oda poštovanje svim preminulima od koronavirusa među kojima ima i pripadnika partije na čijem je čelu.

Đukanović je podsjetio na sve uspjehe postignute u posljednjih 30 godina, od kojih je izdvojio ispravljanje historijske nepravde i povratak nezavisnosti, članstvo u NATO i čvrste osnove za članstvo u EU.

- Sve je to uradio DPS, državotvorna partija koja je kreator modernog razvoja Crne Gore - kazao je Đukanović i dodao:

- Na to posebno podsjećam danas, kad se tendenciozno, fašistički, neargumentovano i gotovo komički pokušava negirati ne samo doprinos DPS-a, već i očigledni napredak države.

Kako je kazao, nakon 30. avgusta, kada je demokratski smijenjena vlast, DPS je nastavio da se zalaže i brani interese države, jer, kako je objasnio, to nije samo zadatak odgovorne vlasti, već se tako ponaša i državotvorna opozicija.


- Zajedno sa svim koalicionim partnerima iz vremena vršenja vlasti, na braniku smo nacionalnih interesa i kada na državu nasrću sa raznih adresa. Najbolnije, ali ne i neočekivano, iz susjedstva. I tada kada dobar dio nove parlamentarne većine ne samo da ne brani domovinu, nego objektivno olakšava destrukciju protivnicima nezavisne, građanske i evropske Crne Gore. Na tu našu ulogu nakon 30. avgusta posebno moramo biti ponosni. Nismo dozvolili da se ostvari zloslutna projekcija da će se nakon promjene vlasti brzo osujetiti naši evropski ciljevi i dovesti u pitanje sam opstanak države - poručio je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.