OTVORENA ISTRAGA

Otkriven uzrok smrti mladića nakon kafanske tučnjave: Misteriozni muškarac snimljen kako ga udara pivskom flašom u potiljak

Aleksa Stojmenović (26) umro nekoliko sati nakon povrijeđivanja

Stojmenović: Izgubljena mladost. Kurir

Ad. A. / Kurir

23.6.2021

Aleksa Stojmenović (26), koji je poslije tučnjave na rođendanskoj proslavi u restoranu "Oaza“ u Aleksincu u Srbiji pao bez svijesti i poslije nekoliko sati umro, udaren je najvjerovatnije pivskom flašom u potiljak, piše Kurir. 

Kamere su, navodno, snimile misterioznog gosta koji mu je zadao kobni udarac, prenose beogradski mediji.

- Sve je započeo brat slavljenice B. Č. koji je na slavlju, 16. maja, prišao stolu za kojim je sjedio D. I. (17) i kao kabadahija ga povukao za uho i zaprijetio mu. Ubrzo mu se pridružio i M. S. (26) i istom mladiću zadao prvi udarac, poslije čega je počela tučnjava. U tsukob se umješao i Aleksa Stojmenović. Odmah potom, Aleksa se okrenuo ka O. P. (18) koji je zamahnuo ka njemu, ali ga je promašio. Gosti su ih odmah razdvojili, ali je Aleksa tada uletio u gomilu. Ubrzo mu je s leđa prišao nepoznati gost i udario ga najvjerovatnije pivskom flašom u potiljak. Snimci nadzornih kamera su dostavljeni tužiocu koji je zatražio vještačenje - kaže izvor blizak istrazi.Kafana u kojoj se aukob dogodio. Kurir

Mladi Aleksinčanin preminuo je u niškoj bolnici od posljedica povreda koje je zadobio na rođendanskom slavlju sestre svoga druga. Zbog teške tjelesne povrede sa smrtnim ishodom uhapšen je osamnaestogodišnji O.P. jer se sumnjiči da je mladiću zadao kobni udarac u vrat.

Također, uhapšeni su i M.S. (26) i Z. T. (18) kao i dvojica maloljetnika, ali zbog krivičnog djela učestvovanja u tučnjavi. Povod tragičnog sukoba bilo je gurkanje mlađih i starijih gostiju koje je kulminiralo fizičkim obračunom tokom kojeg je Aleksa zadobio jedan udarac koji je doveo do pucanja krvnog suda što je dovelo do smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.