UŽASNO OTKRIĆE

Uhapšen nastavnik osumnjičen za zlostavljanje maloljetnica

Gligorijević kaže da su djevojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno poslije toliko vremena osjetile oslobođenje

Institut Petnica. N1

E. T. / Nova.rs

26.6.2021

Nastavnik osumnjičen za zlostavljanje maloljetnika u Institutu Petnica priveden je, rekla je u jutarnjem programu TV Prva novinarka Jovana Gligorijević, piše portal Nova.rs.

Novinarka Gligorijević, koja je bila autorka teksta o stvarima koje su se godinama dešavale u Petnici, rekla je za TV Prvu da je osumnjičeni B. S. priveden.

- Osumnjičeni je priveden i sada je bitno da vidimo u kom će ovo pravcu ići. Najvažnije je da sada mediji ovo ostave i da prepustimo organima, da vidimo da li ima žrtava čiji slučajevi nisu zastarjeli i možda su spremne da uđu u ovaj postupak, koji jeste mučan i težak. One treba da sjede u istoj sudnici s njim, ima žena i koje su se kasnije javile, one su odbijale kao predavači da odu u Petnicu iz straha da će ga vidjeti. Onda zamislite kako to izgleda, suđenje ne traje jedno popodne - rekla je ona.

Gligorijević kaže da su djevojke nakon što je sve izašlo u javnost konačno poslije toliko vremena osjetile oslobođenje.

- Voljela bih da kažem da su žene govorile i obraćale se na prave adrese, one su bile djeca kada im se sve to dogodilo. Nažalost, niko ih nije čestito saslušao u tom periodu. I tek kada su sve istrpjele odlučuju da izađu u javnost povučene prethodnim dešavanjima koja se događaju u Srbiji. One se sada konačno osjećaju oslobođeno. Moram da kažem da sam, tek poslije njihovog priznanja, nekim djevojkama prvi put čula pravu boju glasa, bez drhtanja - rekla je Gligorijević.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.