UGROŽENA IM SIGURNOST

Kćerke Zdravka Krivokapića: Protjeruju nas iz Srbije, ovo nije politika, već linč

Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao, kazale su

Jelena, Milena i Zdravko Krivokapić. Avaz

A. K.

29.6.2021

Kćerke predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić kažu za Nova.rs da se nakon hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima ne osjećaju sigurno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

One su istakle da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji sa porodicom i sigurnosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na natpise u beogradskim tabloidima, koji su njihovog oca opisali kao "izdajnika" i "čovjeka koji pljuje Srbiju", a njih kao djecu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih ne osjećaju sigurno u prijestonici Srbije.

Obaviještene institucije

Saopćenje Jelene i Milene Krivokapić prenosimo u cijelosti:

- Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao. Sa neizmjernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dvije lično, učinila da se ne osjećamo sigurno i da je naš dalji boravak u Srbiji neizvjestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavijestile institucije koje se bave sigurnošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučit ćemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procjenjuju našu sigurnost.

Razumijemo da politika na Balkanu ponekad podrazumijeva i poneku težu riječ, ali ovo što se radi kroz medije u Srbiji našoj porodici više nije politika, već čist linč.

Nas niko nije natjerao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi. Zato je strašno da nas sada neko tjera da napustimo državu i grad koje smo voljeli kao svoje. Želimo da se zahvalimo svim prijateljima u Srbiji, svim dobrim ljudima koji su nas zvali danas da nam pruže podršku i da nam kažu da smo dorobodošle u Srbiji. Tu Srbiju i taj Beograd smo zato i izabrale za mjesto u kojem želimo da živimo - poručile su one.


Rezolucija o Srebrenici

Nova.rs piše da od kada je Skupština Crne Gore usvojila Rezoluciju o Srebrenici, mediji pod kontrolom režima u Srbiji su svakodnevno pisali o predstavnicima vlasti u Crnoj Gori, u prvom redu o Krivokapiću i predsjedniku Skupštine, Aleksi Bečiću, navodeći da je riječ o ljudima koji su srpski narod progasili genocidnim, iako je u dokumentu naznačeno da pomenuta Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda.

Taj portal navodi da je među onima koji su bili najglasniji, nakon odluke Skupštine Crne Gore, bio ministar unutrašnjih poslova Srbije, Aleksandar Vulin.

On je 18. juna rekao da je "Zdravko Krivokapić posljednji put razočarao Srbe" i predložio da se zabrani ulazak u Srbiju onima koji su glasali za Rezoluciju, te da njihove porodice viđaju u Crnoj Gori, piše Nova.rs.

- Predsjednik Vučić nije čovjek koji zabranjuje, ali tražiću od njega da onima, koji su glasali za Rezoluciju, zabrani ulaz u Srbiju. Neka svoje porodice dobro raspoređene po Beogradu viđaju u Crnoj Gori - rekao je Vulin.

Nova.rs piše da nakon što su medijskog toplog zeca prošli predstavnici crnogorske vlasti, na udaru su se našle i kćerke predsjednika Vlade Crne Gore za koje je jedan prorežimski tabloid naveo da zarađuju novac u Srbiji, dok njihov otac "pljuje Srbiju".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.