NEPRIMJEREN GEST

Konjević o pretresanju Vuksanović-Stanković: Ispunjenje obećanja Vulina da oni koji su glasali za Rezoluciju nisu dobrodošli

Policija je zadržala sat vremena pod izgovorom "dodatnih provjera"

Raško Konjević. Antena M

Antena M

30.6.2021

Lider SDP-a Crne Gore Raško Konjević komentarisao je u današnjoj "Drugačijoj radio vezi" to što je poslanicu te stranke Draginju Vuksanović-Stanković policija jutros pretresala na aerodromu u Beogradu, te zadržala sat vremena pod izgovorom "dodatnih provjera".

Kako dodaje, imajući u vidu kvalitet njegovih prijedloga vjerovatno je bio neko pametniji iznad njega da ne idu do kraja.

- Da ne zabrane bez ikakvog osnova ulazak u drugu državu, nego da pošalju određenu vrstu poruke da niste dobrodošli. Mislim da jedno glasanje u Parlamentu i pravo na politički stav ne može nikako da se na ovakav način vraća crnogorskim poslanicima i pozvao bi i Ministarstvo vanjskih poslova da kontaktira gospođu Vuksanović, odnosno da da nalog crnogorskoj ambasadi u Beogradu i da uputi protestnu notu prema MVP Srbije jer se radi o neprimjerenom gestu prema nekom ko predstavlja zakonodavni dom - ističe Konjević.

Navodi da Vuksanović-Stanković to nije zaslužila.

- I nije to gest prema gospođi Vuksanović vjerovatno bi se to desilo i nekom drugom od 55 poslanika koji su glasali - kaže Konjević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.