ODGOVOR MILANOVIĆU

Vulin: Ako je put u EU liječenje hrvatskih frustracija bolje da ne idemo tamo

Bit će da je dobio kompleks veličine, jer govori u tuđe ime i samo se nadam da nije u pitanju Njemačka, takva igra je loše završavala, rekao je

Aleksandar Vulin. Arhiv

A. K.

1.7.2021

Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da ako hrvatski predsjednik Zoran Milanović brani Viktoru Orbanu da misli zato što je predsjednik "male" zemlje, postavlja se pitanje, a kolika je to Hrvatska kada može da dijeli lekcije.

- Bit će da je Milanović dobio kompleks veličine, jer govori u tuđe ime i samo se nadam da nije u pitanju Njemačka, takva igra je u prošlosti loše završavala - izjavio je Vulin komentarišući izjavu hrvatskog predsjednika da Srbija treba da izabere između EU i Moskve i da je Mađarska mala zemlja koja ne bi trebalo da iznosi svoje stavove, a povodom oglasa Viktora Orbana u hrvatskim medijima o mađarskoj viziji EU u kojem predlaže i primanje Srbije u EU.

Dodao je da ga nije briga šta članovi EU misle jedni o drugima, ali je važno kada se spominje Srbija. 

- Hrvatska bi da uslovljava Srbiju nestalima, priznanjem genocida, raznim izvinjenjima, a sada i odricanjem od prijatelja, ovaj put od Rusije. Ako naš put u EU počinje liječenjem hrvatskih frustracija, nastavlja se odricanjem od svojih prijatelja, a završava se napuštanjem sebe, onda je bolje da i ne idemo u EU - rekao je Vulin. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.