OTVORENA ISTRAGA

Horor u Hrvatskoj: Uhapšen jer je držao roba 28 godina

Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do juna 2021. godine na svom poljoprivrednom gazdinstvu, iskorištavajući teške porodične prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, fizički ga zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad

Muškarac preživljavao pakao. Ilustracija

Ad. A. / Jutarnji.hr

5.7.2021

Pripadnici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 65-godišnjakom s područja Koprivničko-križevačke županije zbog sumnje u počinjenje krivičnog djela trgovine ljudima, saopćila je PU koprivničko-križevačka, piše Jutarnji.hr.

Osumnjičeni se tereti da je muškarca punih 28 godina držao kao roba, zlostavljao ga i tjerao na teški fizički rad, a pritom ga držao u neljudskim uvjetima.

-Sumnja se da je osumnjičeni od 1993. godine do juna 2021. godine na svom poljoprivrednom gazdinstvu, iskorištavajući teške porodične prilike i životne okolnosti 66-godišnjaka, fizički ga zlostavljao i prisiljavao na svakodnevni teški fizički rad oko brige sa stokom, poljoprivrednim poslovima i kućanstvu, bez ikakve novčane naknade, ne osiguravajući mu osnovne higijenske uvjete i adekvatni prostor za život - saopćeno je iz policije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.