BROJNE NEPRIJATNOSTI

Vuksanović-Stanković: Službenici na beogradskom aerodromu su me provocirali na nacionalnoj osnovi

Ono što želim posebno da naglasim jeste da nikada neću biti izdajnik svoje države da bih ušla u Srbiju, kazala je

Draginja Vuksanović-Stanković. Agencije

Vijesti.me

5.7.2021

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) u Crnoj Gori Draginja Vuksanović-Stankovićkazala je da se prema njoj na beogradskom aerodromu postupalo kao prema potencijalnom kriminalcu i da je doživjela provokacije na nacionalnoj osnovi od službenika koji su je pretresali sat i po.

Ona je na konferenciji za medije kazala da joj tamošnji policijski službenici nisu objasnili zbog čega je pretresaju niti su sačinili zapisnik o pretresu.

- Ono što želim posebno da naglasim jeste da nikada neću biti izdajnik svoje države da bih ušla u Srbiju, zemlju prema kojoj imam posebnu emociju, zemlju u kojoj je rođena moja majka i u kojoj živi moja ujčevina. Jer zvaničnu politiku Srbije nikada neću izjednačiti sa srpskim narodom i sa državom Srbijom - kazala je poslanica SDP-a.


Rad u interesu države

Ona je poručila da nikada neće biti sluga zvaničnoj politici Srbije "koja je trenutna niti zvaničnoj politici bilo koje druge države".

- Uvijek ću služiti svojoj Crnoj Gori i svom narodu i na tom putu nikakav događaj apsolutno me ne može obeshrabriti niti pokolebati. Oni neka rade svoj posao, a ja ću i dalje nastaviti da radim u interesu države Crne Gore i svog naroda - kazala je poslanica SDP-a.

Ona se zahvalila predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, kolegama poslanicima i predstavnicima medija što su bili uz nju. Izostanak reakcije premijera Zdravka Krivokapića nije željela da komentariše.

- Želim da se zahvalim svima, prije svega mojoj Socijaldemokratskoj partiji, političkim subjektima, kolegama poslanicima,predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću, svim predstavnicima medija, svim prijateljima i uvaženoj predstavnici ambasade Crne Gore gospođi Vuković koji su bili sve vrijeme uz mene prilikom ovih nemilih događaja. Neprijatnosti sam imala kako na ulasku u Srbiju tako i prilikom izlaska iz države Srbije - kazala je Vuksanović-Stanković.


Odnos prema državi

Generalni sekretar SDP Ivan Vujović rekao je da Srbija Crnoj Gori ne izručuje kriminalce "koji su opljačkali ovu zemlju, ali zato poslanike tretiraju kao kriminalce".

Poručio je da se ovaj slučaj ne smije tretirati kao izolovan i da očekuju da će crnogorska Vlada od Srbije tražiti objašnjenje povodom ovih događaja.

- Mislimo da je ovo odnos prema državi Crnoj Gori, a ne pojedincu. Na ovom ne smije stati i ovo se ne smije tretirati kao izolovani slučaj - kazao je Vujović.

Potpredsjednik SDP Bojan Zeković rekao je da je to odnos prema dvije trećine crnogorskog Parlamenta koji su glasali rezoluciju o Srebrenici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.