LIDER DF-A

Mandić: Očekujemo da Krivokapić podnese ostavku na mjesto premijera Crne Gore

Naveo je da su nezadovoljni nizom poteza koje je Vlada povukla za 200 dana

Andrija Mnadić. Arhiv

Srna

6.7.2021

Lider Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić je rekao je da su na sastanku vladajuće koalicije predložili da Miodrag Lekić bude premijer Crne Gore jer su nezadovoljni potezima sadašnje Vlade.

Mandić, kako je rekao, očekuje da će Krivokapić možda postaviti pitanje sopstvenog povjerenja ili podnijeti ostavku, te smatra da bi Lekić bio dobro rješenje. Demokratski front smatra, što je i predloženo, da mjesto premijera Crne Gore preuzme neko iz koalicije "Mir je naša nacija", a da predsjednik Skupštine bude iz koalicije "Za budućnost Crne Gore".

Mandić je naveo da su nezadovoljni nizom poteza koje je Vlada povukla za 200 dana.

- Veoma smo nezadovoljni odnosom prema našem narodu, sa ekonomijom, ključnim politikama. Dobili smo veoma ružan odnos prema nama kao političarima, ali i ljudima koji su glasali za nas. Mi smo saopćili da želimo da se bira nova vlada - rekao je Mandić.

Na pitanje da li im je prihvatljiva rekonstrukcija sadašnje Vlade, Mandić je odgovorio da nije.

Predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković rekao je da su pokrenute mnoge ideje za prevazilaženje političke situacije, jedna je ideja za rekonstrukciju, druga za izbor nove vlade.

U zgradi Skupštine Crne Gore danas je održan drugi sastanak predstavnika parlamentarne većine na kojem pokušavaju da pronađu rješenje za izlazak iz aktuelne političke krize.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.