PREMIJERKA SRBIJE

Brnabić: Sve deklaracije koje je usvojila Skupština za mene su obavezujuće, pa i ona o Srebrenici

Navodeći da je Narodna skupština zakonodavna vlast i u svemu iznad izvršne vlasti, Brnabić je naglasila da tako mora da se vodi onim što Skupština kaže i donese

Ana Brnabić. Arhiv

Srna

7.7.2021

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da kao premijerka poštuje sve deklaracije koje je usvojila Skupština Srbije, pa tako i Deklaraciju o Srebrenici iz 2010. godine.

- Sve deklaracije koje je usvojila Skupština za mene su kao predsjednicu Vlade obavezujuće - rekla je Brnabić na beogradskom aerodromu, odgovarajući na pitanja novinara o Srebrenici.

Navodeći da je Narodna skupština zakonodavna vlast i u svemu iznad izvršne vlasti, Brnabić je naglasila da tako mora da se vodi onim što Skupština kaže i donese.

U Deklaraciji o Srebrenici, koju je Skupština Srbije usvojila za vrijeme vlasti predvođenom Demokratskom strankom bivšeg predsjednika Srbije Borisa Tadića, osuđuje se zločin nad bošnjačkim stanovništvom Srebrenice u julu 1995. godine, na način utvrđen presudom Međunarodnog suda pravde i traži i od ostalih država na prostoru bivše Jugoslavije da na isti način osude zločine nad srpskim narodom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.