ODRŽALI SASTANAK

Bečić sa Varheljijem: Crna Gora pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima

Bečić je istakao da je podrška građana Crne Gore za ulazak u Evropsku uniju ogromna

A. K.

Aleksa Bečić i Oliver Varheli

Foto: Skupština Crne Gore


Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić sastao se tokom radne posjete Briselu sa komesarom EU za proširenje, Oliverom Varheljijem (Varhelyi).

Razgovarajući o aktuelnim zbivanjima na političkoj sceni u Crnoj Gori, sagovornici su se, kako navode, usaglasili da je potrebno nastaviti sa postizanjem značajnih rezultata na svim poljima, koji će u najkraćem roku obezbjediti Crnoj Gori ulazak u Evropsku uniju.

Komesar Varhelji kazao je da redovno prati sva dešavanja Skupštine Crne Gore i ukazao na važnost izbora članova savjeta RTCG, usvajanje tužilačkih zakona kao i usvajanje Rezoluciju o Srebrenici naglašivši da posebno cijeni podršku javnosti koja je bila jedinstvena i potvrdio da "u ovom slučaju nema kolektivne kazne, a pojedinci koji su to učinili moraju odgovarati, i to ne samo za zločine u Srebrenici, već i šire".

Bečić je istakao da je podrška građana Crne Gore za ulazak u Evropsku uniju ogromna, da iznosi čak 80 posto, te da je vanjska politika ove države u potpunosti usklađena sa njenom politikom, što dodatno olakšava proces pridruživanja, saopćeno je iz Skupštine Crne Gore.

Na kraju, Varhelji je poručio da je "Crna Gora pokazala da je zemlja sa najreprezentativnijim rezultatima", te da je kao takva odličan primjer za Evropsku Uniju, koja treba da respektuje rezultate i ubrza proces proširenja. Također, istakao je spremnost EU da radi sa Crnom Gorom na polju postizanja najboljih rezultata i naglasio da su zemlje članice pokazale volju za pristupanje Evropskoj uniji, zaključuje se u saopćenju.

NA VRH

Podijeli članak na