KAŽNJENE SA PO 450 EURA

Ukrajinke se skinule, gole fotografisale, pa bestidno ponašale na putu u Škaljarima

Ukrajinke D. O. (19), V. R. (21) i R. K (21) je kotorska policija privela jučer oko 15 sati

Na javnom mjestu skinule se nage i fotografisale. Printscreen

A. Ka.

9.7.2021

Sutkinja Suda za prekršaje u Budvi-odjeljenje u Kotoru Ivana Vukasović, rješavajući po zahtjevu Uprave policije kaznila je novčano sa po 450 eura tri ukrajinske državljane zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru.

Ukrajinke D. O. (19), V. R. (21) i R. K (21) je kotorska policija privela jučer oko 15 sati, nakon što su se na javnom mjestu skinule nage i fotografisale.

Njih je sutkinja proglasila krivim jer su se 8. jula oko u mjestu Škaljari na javnom mjestu, odnosno na dijelu regionalnog puta Kotor- Trojica, ponašale bestidno.

Kako piše u presudi, one su se „skinule nage i pozirale na asfaltnom putu, praveći snimke i fotografije u trajanju od deset minuta“.


One su time počinile prekršaj iz člana 7 st 2. Zakona o javnom redu i miru, zbog čega se na osnovu navedenog zakonskog propisa kažnjavaju novčanom kaznom u iznosu od po 450 eura .

- Novac su dužne uplatiti odmah prije pravosnažnosti rješenja na žiro račun Budžeta Crne Gore. Okrivljene mogu platiti dvije trećine izrečene novčane kazne i to ukoliko se one i Uprava policije odreknu od prava na žalbu i u tom slučaju će se smatrati da je kazna u cjelosti plaćena - pojašanjeno je u presudi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.