SPEKTAKL U DUBROVNIKU

Mate Rimac opušteno šetao Stradunom nekoliko sati prije velikog događaja

Događaj je najavio pridruživanje kompanije Rimac Automobil i Bugatti

Rimac u Gradskoj kavani. Grgo Jelavic/PIXSELL

M. B.

9.7.2021

Mate Rimac snimljen je u šetnji Dubrovnikom samo nekoliko sati prije velike objave kojom su najavili pridruživanje kompanije Rimac Automobil i Bugatti, na konferenciji na kultnoj tvrđavi u Dubrovniku.

Hrvatski inovator, poduzetnik, osnivač te direktor kompanije Rimac Automobili, prošetao je Stradunom te svratio u Gradsku kavanu gdje je naručio piće i otvorio laptop. 

Opušteno izdanje Rimca

Gradom je prošetao u opuštenom izdanju te se nije previse obazirao na fotografe.

Već u ranim jutarnjim satima Rimac je iznenadio Dubrovčane jer su uz pomoć helikoptera na tvrđavu Lovrjenac prebačena tri vozila, a to je bio uvod u predstavljanje i konferenciju koja se prenosila uživo 05.07.2021. godine.


Nije se obazirao na fotografe. Grgo Jelavic/PIXSELL

Hiperautomobil Nevera prenosio helikopter

Na Facebooku je Rimac objavio i snimku na kojoj je pokazao kako je njegov električni hiperautomobil Nevera sletio u Dubrovnik. Zakačen za helikopter, automobil su spustili na Lovrijenac.


Helikopteri su u Dubrovnik dopremili Neveru, Bugattija i Porsche.

Novi početak

O tom poslu se govorilo posljednjih deset mjeseci, a radi se o tome da je VW grupa predala Bugatti Rimcu putem Porschea, u zamjenu za još veći udio u Rimac Automobilima, gdje Porsche trenutno posjeduje 15,5 posto.

Rimac Automobil je na svojoj Facebook stranici napisao kako će ovaj zajednički poduhvat spojiti Bugattijevu bogatu stručnost u hiperkarskom zanatstvu i Rimac inovativnu snagu u električnoj mobilnosti.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.