ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI

Blinken: SAD su uz one koji su posvećeni sprovođenju reformi za ubrzanje pristupanja Crne Gore EU

Ove godine, dok obilježavamo 15 godina snažnih bilateralnih odnosa i četiri godine otkako je Crna Gora NATO saveznica, kazao je

Blinken uputio čestitku povodom Dana državnosti Crne Gore. AFP

A. K.

13.7.2021

Američki državni sekretar Entoni (Antony) Blinken uputio je čestitku povodom 13. jula - Dana državnosti Crne Gore, uz poruku da Sjedinjene Države podržavaju sve one koji su posvećeni sprovođenju reformi.

- Ove godine, dok obilježavamo 15 godina snažnih bilateralnih odnosa i četiri godine otkako je Crna Gora NATO saveznica, Sjedinjene Države podržavaju sve one koji su posvećeni sprovođenju reformi neophodnih za ubrzanje pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji (EU) - navodi se u čestitki Blinkena.

Tolerantna i inkluzivna Crna Gora, koja je čvrsto ukorijenjena u evroatlantsku zajednicu, kako je rekao, dovest će do prosperitetnije i sigurnije budućnosti za sve građane Crne Gore.

- Narodu Crne Gore želim dobro zdravlje i sreću dok nastavljamo da produbljujemo naše bilateralne veze koje su izgrađene na temeljima zajedničkih vrijednosti i demokratskih principa - saopćio je Blinken.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.