OBRAĆANJE U SLOVENIJI

Milanović: Evropa malo zna o BiH, iako se vrag krije u detalju, u ovom slučaju vrag je u cijelom tijelu

Pravo hrvatskih građana da sami biraju svoje predstavnike, da to ne rade pripadnici drugih naroda, jasno je samo po sebi, rekao je

Milanović: Evropa ima slabo znanje o BiH. Agencije

Anadolija

15.7.2021

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, koji boravi u radnoj posjeti Republici Sloveniji, gdje je sudjelovao na trilateralnom sastanku šefova država Republike Austrije, Republike Slovenije i Republike Hrvatske, osvrnuo se na svoj nedavni posjet Bosni i Hercegovini.

- U Evropi je nešto zajedničko u pogledu Bosne i Hercegovine, a to je vrlo slabo znanje ili veliko neznanje, kada su u pitanju ljudi ovog ranga. Slovenija i Austrija zbog svojih razloga i veza s Bosnom i Hercegovinom, njihovi čelni ljudi, znaju nešto više, ali ne znaju detalje. Iako se vrag krije u detalju, u ovom slučaju vrag se ne skriva u detalju, vrag je naprosto u cijelom tijelu i nije neizlječiv. Pravo hrvatskih građana, pripadnika hrvatske etničke zajednice i jedne od triju konstitutivnih zajednica u BiH, da sami biraju svoje predstavnike, da to ne rade pripadnici drugih naroda, jasno je samo po sebi. Slažemo se i u pogledu zapadnog Balkana i oko Sjeverne Makedonije i Albanije - rekao je Milanović.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović posjetio je od 10. do 13. jula boravio je u BiH, i to u Vitezu, Mostaru, Tomislavgradu i Livnom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.