PREMINUO U APRILU 2020.

Velikan Radomir Antić sahranjen u rodnoj Srbiji nakon više od godinu

Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije, kao trener, vodio treninge, rekao je Dragan Subotić

Trener Radomir Antić sahranjen je na groblju Dovarje. Z. Šaponjić / Kurir.rs

N. Aj. / Kurir.rs

17.7.2021

Trener Radomir Antić sahranjen je na groblju Dovarje u Užicu danas.

On je preminuo u aprilu prošle godine u Madridu. Nisu postojali uvjeti tada da se tijelo prebaci u rodnu Srbiju zbog pandemije koronavirusa, što je učinjeno tek nedavno.

Posljednjem ispraćaju čuvenog Antare, uz brojne Užičane, prijatelje, rodbinu, prisustvovale su brojne fudbalske i sportske legende, poput Dejana Stankovića, Nemanje Vidića, Vladimira Petrovića Pižona, Vlade Divca...

Od sportske legende biranim riječima oprostili su se Antićevi školski drugovi, Dragan Subotić, nekadašnji predsjednik FK "Sloboda" i direktor Valjaonice bakra u Sevojnu, Antićeva unuka Ivana, piše Kurir.rs.


Vlade Divac - Avaz
Vlade Divac i Nemanja Vidić - Avaz
Dejan Stanković - Avaz
Porodica, prijatelji i sugrađani se oprostili od Antića - Avaz
Porodica primala saučešća - Avaz
+1

- Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije, kao trener, vodio treninge. On je čovjek koji je vratio vjeru naroda u srpski fudbal u kult reprezentacije one za koju se gine, umjesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori, smjenili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedini trener u historiji sve tri fudbalske veličine Španije - Reala, Barcelone, Atletika Madrid - riječi su Dragana Subotića.

I Antićeva unuka Ivana rekla je nekoliko rečenica.

- Mnogo je priča ostalo neispričano, ostala je vječna ljubav. Za neke on je bio gospodin Antić, za neke Antara, za druge Radomir, za nas, njegove unuke samo deda, deda koji je prerano otišao da nismo stigli da ti vratimo svu ljubav kojom si nas darivao - rekla je unuka Ivana.

Na put do vječne kuće Radomira Antića ispratili su supruga Vera, sin Dušan, kćerka Ana, unuci i unuke, brojni prijatelji iz grada.

Antić već odavno ima mural na Gradskoj kafani u Užicu u kojoj je često sjedio s prijateljima, a sinoć, na komemoraciji predloženo je da gradski stadion u Užicu ponese ime velikog trenera, a danas na sahrani, predloženo je da ime Radomira Antića ponesu i neke od glavnih ulica u Užicu, Čajetini, na Zlatiboru, piše Kurir.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.