KONSTITUTIVNA SJEDNICA

Bošnjačka stranka izabrala potpredsjednike, predsjednika Političkog savjeta i Predsjedništvo

Za predsjednika Političkog savjeta izabran je Suljo Mustafić, profesor književnosti, dugogodišnji poslanik i dosadašnji politički direktor BS-a

Sa sjednice. Bošnjačka stranka

A. Ka. / Antena M

18.7.2021

Bošnjačka stranka izabrala je na konstitutivnoj sjednici Glavnog odbora potpredsjednike, generalnog sekretara, predsjednika Političkog savjeta, kao i novi saziv Predsjedništva BS-a.

Kako je saopćeno iz BS-a, na prijedlog predsjednika Ervina Ibrahimovića za potpredsjednike u narednom četvorogodišnjem mandatu su izabrani Jasmin Ćorović, profesor filozofije i logike i Damir Gutić, diplomirani ekonomista.

Za generalnog sekretara BS-a izabran je Admir Adrović, diplomirani ekonomista, koji je do sada obavljao funkciju poslovnog direktora.

Za predsjednika Političkog savjeta izabran je Suljo Mustafić, profesor književnosti, dugogodišnji poslanik i dosadašnji politički direktor BS-a.

Glavni odbor je također izabrao i novi saziv Predsjedništva BS-a koji će, pored članova po funkciji, činiti Mersudin Gredić, diplomirani pravnik, Irfan Husović, diplomirani pravnik i Admir Šahmanović, magistar ekonomije.

Sa sjednice. Bošnjačka stranka

Članovi Predsjedništva po funkciji su predsjednik Ervin Ibrahimović, novoizabrani potpredsjednici, generalni sekretar i predsjednik Političkog savjeta.

- Bošnjačka stranka će u narednom periodu sublimirati iskustvo, znanje i političku viziju, koju je gradila prethodnih petnaest godina, sa entuzijazmom, energičnošću i inovativnošću mladog kadra.

Smatram da stranka treba da počiva na temeljima koji su čvrstvo ugrađeni u bošnjačko biće i nacionalnu politiku i odgovornim pristupom prema novim izazovima, koje donosi aktuelni politički trenutak i izazovima sa kojima se moramo zrelo suočiti - rekao je Ibrahimović, predlažući novo rukovodstvo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.