REAGIRALI SAOPĆENJEM

Navijači Partizana slavili golove i vrijeđali Vučića, oglasio se klub

Meč je odigran u Novom Sadu, a Partizan je slavio 4:0

Navijači su vrijeđali Vučića prilikom proslavljanja golova. Avaz

A. K.

19.7.2021

Fudbalski klub Partizan iz Beograda izdao je saopćenje putem kojeg se ogradio od grupe navijača koja je na utakmici sa Proleterom vrijeđala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Meč je odigran u Novom Sadu, a Partizan je slavio 4:0. Navijači su vrijeđali Vučića prilikom proslavljanja golova. Klub je brzo reagirao i oglasio se saopćenjem za javnost.

- Partizan se ograđuje od grupe “navijača” koji su u subotu na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter - Partizan, pogrdno skandirali i vrijeđali predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vrijeđanje institucija države Srbije - stoji u saopćenju kluba.

Kako navode, oni nisu bili organizatori utakmice, te stoga ne mogu ni da snose odgovornost.

- Istovremeno, Partizan se zahvaljuje navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona “Karađorđe” zbog fer i sportskog navijanja i podrške svome timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubjedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Super Lige. FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore predsjednika Republike i ostalih institucija države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo. Uprava FK Partizan braniće klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport. FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem - informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu - navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.