REAGIRALI SAOPĆENJEM

Navijači Partizana slavili golove i vrijeđali Vučića, oglasio se klub

Meč je odigran u Novom Sadu, a Partizan je slavio 4:0

A. K.

Navijači su vrijeđali Vučića prilikom proslavljanja golova

Foto: Avaz


Fudbalski klub Partizan iz Beograda izdao je saopćenje putem kojeg se ogradio od grupe navijača koja je na utakmici sa Proleterom vrijeđala predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Meč je odigran u Novom Sadu, a Partizan je slavio 4:0. Navijači su vrijeđali Vučića prilikom proslavljanja golova. Klub je brzo reagirao i oglasio se saopćenjem za javnost.

- Partizan se ograđuje od grupe “navijača” koji su u subotu na stadionu “Karađorđe” u Novom Sadu, tokom utakmice Proleter - Partizan, pogrdno skandirali i vrijeđali predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Partizan se protivi političkim parolama i zloupotrebama navijača na stadionima u političke svrhe. Ističemo da nijedan član aktuelne uprave FK Partizan ne bi sebi dozvolio da podrži vrijeđanje institucija države Srbije - stoji u saopćenju kluba.

Kako navode, oni nisu bili organizatori utakmice, te stoga ne mogu ni da snose odgovornost.

- Istovremeno, Partizan se zahvaljuje navijačima na Južnoj tribini i većini gledalaca na Zapadnoj tribini stadiona “Karađorđe” zbog fer i sportskog navijanja i podrške svome timu, koji je na gostujućem terenu, uz odličnu igru, ostvario ubjedljivu pobedu u prvom kolu Ling Long Super Lige. FK Partizan prepoznaje i podržava sve napore predsjednika Republike i ostalih institucija države, koji doprinose da se kvalitet fudbala i sporta u našoj zemlji podigne na viši nivo. Uprava FK Partizan braniće klub i nikome neće dozvoliti da strahom i uvredama pokuša da oskrnavi državu, FK Partizan i sport. FK Partizan sve predstavnike medija doživljava kao partnere, sa zajedničkim ciljem - informisanje javnosti i armije navijača o svim aktuelnim događajima u našem klubu - navedeno je u saopćenju.

Više o temi Aleksandar Vučić

PREDSJEDNIK I LIDER SNS-A
Vučić: Naredni izbori su prekretnica za budućnost Srbije
NA VRH

Podijeli članak na