HRVATSKA

Djevojka i beba otrovali se ugljen- monoksidom

Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su u varaždinsku Opću bolnicu. Agencija

Varaždinske vijesti

21.7.2021

U stanu u Ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu, u Hrvatskoj, djevojka od 19 godina i jednogodišnje dijete otrovali su se ugljen- monoksidom. Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljen-monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova, pišu Varaždinske vijesti.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su, prema riječima uposlenika Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

- Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe - istakli su iz policije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.