DRAMATIČNO U HRVATSKOJ

Razbuktao se požar nadomak Trogira: U gašenju učestvuje 170 vatrogasaca

Gašenje otežava i jak vjetar koji nosi pepeo i do Kaštel Kambelovca, kao i dim koji je prekrio dio neba i nad Kaštelima

Ad. A. / Index.hr

2.8.2021

Vatrogasci se bore da se buktinja ne proširi - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Hrvatski vatrogasci bore se sa velikim požarom koji je izbio danas oko 11 sati na području Segeta Gornjeg kod Trogira, piše Index.hr.

Vatra se širi brzo zbog jakog vjetra. Zahvaćena je jedna kuća, nastali su problemi u splitskoj zračnoj luci. Požar još nije pod kontrolom.

Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Ivan Kovačević izvijestio je kako su u poslijepodnevnim satima povećane vatrogasne snage koje gase ovaj požar, a na požarištu je angažirano 170 vatrogasca i 50 vatrogasnih vozila. Osim toga, kako su izvijestili vatrogasci, u gašenju požar sudjeluju i dva kanadera te dva air traktora.

Gašenje otežava i jak vjetar koji nosi pepeo i do Kaštel Kambelovca, kao i dim koji je prekrio dio neba i nad Kaštelima, piše Kaštela.org.


Prema najnovijim informacijama kuće nisu ugrožene i situacija je puno bolja nego što je bila.

-Požar još uvijek nije pod kontrolom. Zaustavljeno je širenje požara s južne strane i vatra više ne prijeti kućama. Požar je aktivan na sjeveroistočnom dijelu. Imamo informaciju da su u požaru oštećene dvije kamp-kućice, a nema ozlijeđenih vatrogasaca - kazao je za HRT glavni vatrogasni zapovjednika Slavko Tucaković.

Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban otišao je na požarom pogođeno mjesto.

- Sada sam u Segetu Gornjem, bio sam i u Planu, velika površina je zahvaćena. Na sjevernoj strani je intenziviran požar jer je okrenuo maestral, no nema opasnosti za kuće. Nadamo se da će uskoro biti stavljen pod kontrolu", rekao je Boban. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.