ORGANIZIRANI KRIMINAL

Misterija supruge Veljka Belivuka: U sedmom mjesecu trudnoće sa djecom pobjegla u Grčku

Bojana Belivuk je na duže vrijeme iznajmila luksuznu nekretninu u jednom grčkom mondenskom mjestu

Ad. A. / Blic

Detalj s Belivukovog hapšenja

Foto: Blic


Bojana Belivuk, supruga ozloglašenog Veljka Belivuka (36), koja je u sedmom mjesecu trudnoće, sa dvoje njihove djece napustila je Srbiju i otišla u Grčku, piše Blic.

Bojana je na duže vrijeme iznajmila luksuznu nekretninu u jednom grčkom mondenskom mjestu, piše Informer, i namjerava da se porodi u Grčkoj, a u Srbiju se najvjerovatnije neće vraćati.

Ona nije učestvovala u monstruoznim zločinima mafijaške bande čiji je vođa bio njen suprug, a po svemu sudeći nije ni znala mnogo o tome šta je on sa svojim klanom radio. Prilikom hapšenja Belivuka, 4. februara, inspektori su u njegovom stanu na Zvezdari zatekli dvoje djece i Bojanu koja je tada urlala od bijesa na njega koji je bio vezan lisicama.

Vrištala tokom hapšenja

- Vidiš šta si nam uradio! Upropastio si nam život - vikala je.

Tada je i ona odvedena u policijsku stanicu kako bi dala izjavu, ali je inspektorima samo kratko poručila: "Naravno da ne želim da razovaram sa vama", nakon čega je puštena kući.

  • Da li je Belivuk krio od supruge čime se bavi

    Da li je Belivuk krio od supruge čime se bavi

    Foto: Blic


Izvor beogradskog lista rekao je da je prilikom pretresa njihovog stana tada pronađeno 30.000 eura u kešu.

- Bojana je u februaru tek ostala trudna. U početku mu je vjerovala da nije činio teška krivična djela. Mislila je da je uhapšen zbog nasilničkih izgreda, kao vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" i da će se ubrzo naći na slobodi. Međutim, u narednim mjesecima su se u javnosti sve češće pojavljivali dokazi u vidu fotografija i snimaka jezivih mučenja, ubijanja i kasapljenja ljudi koja je naredio njen muž, pa je ona tada shvatila da se udala za monstruma kojem ne gine doživotna robija - riječi su izvora.

Kako isti izvor priča, najteže joj je palo to što će njena maloljetna deca zauvijek biti označena u Srbiji kao "djeca koljača" pa je odlučila da se sa sinom i kćerkom preseli u inostranstvo.

Spakovala kofere

- Prije dvije sedmice je spakovala kofere i, iako je u poodmakloj trudnoći, sa djecom je otputovala u Grčku. U početku djelovalo kao da je možda otišla na ljetovanje, ubrzo je postalo jasno da u zemlju ne namjerava da se vraća, barem ne u skorije vrijeme, što je kasnije i potvrdila svojim najbližim prijateljima. Preko poznate grčke agencije je rentirala luksuznu nekretninu na više mjeseci u jednoj mondenskoj četvrti - objasnio je.

Za sada nije poznato da li je ona zadržala dio novca njenog muža koji policija možda nije pronašla prilikom pretresa.

Bojana je, inače, bila suvlasnik u nekoliko preduzeća , iako se vjeruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž o svemu odlučivao. Većini tih firmi sjedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.

  • Mislila da je uhapšen zbog navijačkih izgreda

    Mislila da je uhapšen zbog navijačkih izgreda

    Foto: Blic


Jedna od njih je "B&B drive", gdje su suvlasnice sa po 50 posto udjela dvije Bojane - Belivuk i Vučeljić, supruga Aleksandra Vučeljića koji je uhapšen s Belivukom. Ime supruge Velje Nevolje pominje se u još dvije firme -"Coffe factory" i "Jugoagent fluviale holding".

Na istoj adresi je i firma "South car" u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić.

NA VRH

Podijeli članak na