ORGANIZIRANI KRIMINAL

Misterija supruge Veljka Belivuka: U sedmom mjesecu trudnoće sa djecom pobjegla u Grčku

Bojana Belivuk je na duže vrijeme iznajmila luksuznu nekretninu u jednom grčkom mondenskom mjestu

Detalj s Belivukovog hapšenja. Blic

Ad. A. / Blic

4.8.2021

Bojana Belivuk, supruga ozloglašenog Veljka Belivuka (36), koja je u sedmom mjesecu trudnoće, sa dvoje njihove djece napustila je Srbiju i otišla u Grčku, piše Blic.

Bojana je na duže vrijeme iznajmila luksuznu nekretninu u jednom grčkom mondenskom mjestu, piše Informer, i namjerava da se porodi u Grčkoj, a u Srbiju se najvjerovatnije neće vraćati.

Ona nije učestvovala u monstruoznim zločinima mafijaške bande čiji je vođa bio njen suprug, a po svemu sudeći nije ni znala mnogo o tome šta je on sa svojim klanom radio. Prilikom hapšenja Belivuka, 4. februara, inspektori su u njegovom stanu na Zvezdari zatekli dvoje djece i Bojanu koja je tada urlala od bijesa na njega koji je bio vezan lisicama.


Vrištala tokom hapšenja

- Vidiš šta si nam uradio! Upropastio si nam život - vikala je.

Tada je i ona odvedena u policijsku stanicu kako bi dala izjavu, ali je inspektorima samo kratko poručila: "Naravno da ne želim da razovaram sa vama", nakon čega je puštena kući.


Da li je Belivuk krio od supruge čime se bavi. Blic

Izvor beogradskog lista rekao je da je prilikom pretresa njihovog stana tada pronađeno 30.000 eura u kešu.

- Bojana je u februaru tek ostala trudna. U početku mu je vjerovala da nije činio teška krivična djela. Mislila je da je uhapšen zbog nasilničkih izgreda, kao vođa Partizanove navijačke grupe "Principi" i da će se ubrzo naći na slobodi. Međutim, u narednim mjesecima su se u javnosti sve češće pojavljivali dokazi u vidu fotografija i snimaka jezivih mučenja, ubijanja i kasapljenja ljudi koja je naredio njen muž, pa je ona tada shvatila da se udala za monstruma kojem ne gine doživotna robija - riječi su izvora.

Kako isti izvor priča, najteže joj je palo to što će njena maloljetna deca zauvijek biti označena u Srbiji kao "djeca koljača" pa je odlučila da se sa sinom i kćerkom preseli u inostranstvo.


Spakovala kofere

- Prije dvije sedmice je spakovala kofere i, iako je u poodmakloj trudnoći, sa djecom je otputovala u Grčku. U početku djelovalo kao da je možda otišla na ljetovanje, ubrzo je postalo jasno da u zemlju ne namjerava da se vraća, barem ne u skorije vrijeme, što je kasnije i potvrdila svojim najbližim prijateljima. Preko poznate grčke agencije je rentirala luksuznu nekretninu na više mjeseci u jednoj mondenskoj četvrti - objasnio je.

Za sada nije poznato da li je ona zadržala dio novca njenog muža koji policija možda nije pronašla prilikom pretresa.

Bojana je, inače, bila suvlasnik u nekoliko preduzeća , iako se vjeruje da je njen potpis na dokumentima tih firmi bio samo formalan, dok je njen muž o svemu odlučivao. Većini tih firmi sjedište je bilo u Humskoj 1, na stadionu Partizana.


Mislila da je uhapšen zbog navijačkih izgreda. Blic

Jedna od njih je "B&B drive", gdje su suvlasnice sa po 50 posto udjela dvije Bojane - Belivuk i Vučeljić, supruga Aleksandra Vučeljića koji je uhapšen s Belivukom. Ime supruge Velje Nevolje pominje se u još dvije firme -"Coffe factory" i "Jugoagent fluviale holding".

Na istoj adresi je i firma "South car" u kojoj je likvidacioni upravnik, pošto je u procesu gašenja, upravo Bojana Vučeljić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.