REGION

Haradinaj poručio: Kurti je nesposoban da se suoči sa Srbijom

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca

Srpskainfo

Kurti i Haradinaj

Foto: Agencije


Predsjednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ocijenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.

Haradinaj je na konferenciji za novinare, kritikujući polaganje kamena temeljca za Univerzitet u Prištini sa sjedištem u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije, rekao da je apsurdno da srpske institucije grade Univerzitet u Prištini, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca.

Ocijenio je da o Kurtijevoj nesposobnosti da se suoči sa Beogradom dovoljno govori povećanje uvoza iz centralne Srbije, kao i neuvođenje mjere reciprociteta i ukidanje poreza na građevonske blokove iz centralne Srbije.

Haradinaj je takođe zatražio ostavku Kurtija jer, prema njegovoj ocjeni, vlada privremenih prištinskih institucija ignoriše situaciju u vezi sa pandemijom i loše upravlja njome.

Više o temi Kosovo

COVAX PROGRAM
SAD Kosovu donirale 500.000 doza cjepiva
NA VRH

Podijeli članak na