ORGANIZIRANI KRIMINAL

Vulin opisao zbog čega je član klana Velje Nevolje izgubio živce tokom saslušanja: "Jesi li ti mesar o kojem se priča"

Dogovor između njih je bio da će izjave dati samo Belivuk i Miljković, ostali će se braniti šutnjom, kaže Vulin

Vulin: Belivukova izjava je bila umjerenija. Kurir

Ad. A. / Kurir

22.8.2021

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin govorio je o kriminalnom klanu Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, i Marka Miljkovića, zvanog Mare Mesar, a tom prilikom je otkrio i detalje sa njihovog saslušanja nakon hapšenja, piše Kurir.

On je otkrio da je Miljković pobjesnio kada su ga policajci pitali da li je on taj Mesar o kome se govori.

-Uglavnom su bili hladni. Ništa nisu odgovarali, a onda kad smo postavili eksplicitno pitanje: „Jesi li ti Mesar o kojem se govori?“, onda smo vidjeli reakciju bijesa, gnjeva, iznenađenja... To se nekada planski radi. Kada su izašli, bili su ubjeđeni da nemamo ništa, osjetili su se bolje i mirnije, rekli su: „Nemaju ništa, inače bi nas zadržali“. To znamo iz njihovih komunikacija između sebe. Pohapsili smo ih, a kad su vidjeli da će izaći, onda su mislili da nemamo ništa, pa nisu požurili da sklone baš sve dokaze, onda nisu požurili da završe sve ono što su inače radili, da vrlo pažljivo i precizno uklanjaju sve tragove i svjedoke - ispričao je Vulin u emisiji "Ozbiljno sa Đukom".

Vulin je dodao da je Belivuk dao izjavu prije nego što su predočeni dokazi, a Miljković nakon toga, zbog čega je izgubio živce i počeo da prijeti.

-Dogovor između njih je bio da će izjave dati samo Belivuk i Miljković, ostali će se braniti šutnjom. I izjave Belivuka i Miljkovića je trebalo da budu identične da bi imale veću težinu. Belivukova izjava je mnogo umjerenija, on se viđao samnom, izmišljali su da se Aleksandar Vučić viđao po nekim stanovima po Zvezdari. Miljković je izgubio živce, on je rekao da je meni našao kuću u Ritopeku gdje sam mu ja rekao: „Nemoj da ulaziš u garažu“. U garaži je bila tajna prostorija gdje je bila klaonica - rekao je Vulin i nastavio da citira Miljkovićevu izjavu:

"Samo kad sam ja tu, Aleksandar Vulin, ti Miljkoviću možeš da uđeš samnom u garažu, inače ne".

Vulin je zatim dodao:

"Takve stvari kad već počne da lupeta, onda je jasno… Znate zašto? On je dao izjavu kada su predočeni dokazi, a Belivuk je prije toga, prije nego što su vidjeli čime raspolažemo. U tom trenutku, on je izgubio živce i počeo da prijeti, da mrzi u toj nemoći".


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.