NA PAKETIMA PISALO COVID

Lijepa Marina prošla poligraf: U njenom magacinu policija otkrila 1.400 kilograma kokaina

Marina Krstović i njen otac Budimir, poznat i pod nadimkom Buda Banana, osumnjičeni su za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga

Marina je uživala u luksuzu. Blic

Ad. A. / Blic

29.8.2021

Dvadesetsedmogodišnja Marina Krstović, koja je prekjučer uhapšena u Crnoj Gori sa svojim ocem Budimirom Krstovićem (66), nakon što je u njihovom magacinu u zetskom selu Mojnovići dovezen tovar banana među kojima je bilo sakriveno 1.400 kilograma kokaina, prošla je poligrafsko testiranje, piše Blic.



Negirala krivicu

Kako javljaju crnogorski mediji, Marina je odmah, nakon historijske zapljene droge u Crnoj Gori, saslušana i odvedena na poligraf. Portal lista "Dan" prenosi da je ona negirala krivicu i da je prošla poligrafsko testiranje.

Marina i njen otac, poznat i pod nadimkom Buda Banana, osumnjičeni su za neovlaštenu proizvodnju, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšena Marina Krstović inače je najbolja drugarica iz djetinjstva Kristine Bogdanović, kćerke poznatog fudbalera Rada Bogdanovića. Kako se može vidjeti na njihovim profilima na društvenim mrežama njih dvije su bile nerazdvojne, skupa su putovale po svijetu, izlazile i uživale u luksuzu.


Sa prijateljicom Kristinom Bogdanović. Screenshot

Podsjetimo, crnogorska policija je izvela opsežnu akciju u Baru, Podgorici i Zeti protiv organizovanog kriminala u cilju suzbijanja nelegalne trgovine narkoticima. Akcija je izvedena uz saradnju Uprave prihoda i Carine Crne Gore, i tada je među bananama zapljenjena droga, kokain velike čistoće. Droga je bila spakovana u 1.400 paketa od po kilogram, a na njima je bila napisana samo jedna riječ - Covid.

Droga je u Crnu Goru stigla iz Južne Amerike u kontejneru koji je do luke Bar prevezen brodom "Sharllote".


Carinici "propustili" pošiljku

Prema nezvaničnim navodima crnogorskih medija, cijeli tovar pronađen je nakon što ga je policija pratila od luke do skladišta u Zeti koje pripada upravo Budimiru i Marini Krstović.

MSC "Charlotte" je mali brod, koji iz italijanske luke Đoja Tauro preuzima kontejnere pristigle s dalekih destinacija i razvozi ih Jadranskim i Egejskim morem. Kada je pod zastavom Liberije uplovio u Bar, crnogorski policajci i carinici već su imali operativnu informaciju da u paketima banana nije samo voće, ali su ovog puta odlučili da teret prate do kraja. Teretnjak u kojem su smještene banane odveo ih je do zetskog sela Mojanovići gdje su 26. avgusta uvečer uhapšeni otac i kćerka Krstović.


Hladnjača u kojoj su bile banane i kokain. MUP Crne Gore

Sagovornik “Vijesti” uključen u istragu ispričao je da su inspektori SBPK s kolegama iz Uprave prihoda i carina podjelili operativna saznanja dobivena putem međunarodnih izvora - da će u Luku Bar stići kontejner banana u kom je sakriven tovar kokaina i da su nakon toga zajedno napravili strategiju.

Nakon što je kontejner istovaren u Baru, carinici su po nalogu pretpostavljenih “zažmirili”, iako je skener pokazao da u nekoliko redova paketa nisu banane, a sistemi analize rizika izdvajali pošiljku za detaljnu kontrolu.


Na paketima pisalo Covid. MUP Crne Gore

Pošiljka je “propuštena” i prilikom skeniranja u Podgorici, a carinici u dogovoru s policijom nisu detaljno pregledali i istovarili robu smještenu u hladnjači registarskih oznaka (PG-353GA).

Šverceri su upali u zamku - vozač kamiona drogu je odvezao u magacin Krstovića, u zetskom selu Mojanovići, gdje je i oduzeta. Iz Uprave policije jučer su saopštili da je u toj akciji, kodnog naziva “187” zaplijenjeno 1.205 pakovanja kokaina, ukupne težine preko tone.

Prema podacima iz istrage, krijumčari droge kilogram kokaina “na veliko” prodaju oko 30.000 eura, a na ulici dostiže vrijednost do 100.000 eura po kilogramu, u zavisnosti od čistoće.

Ovom zapljenom policija je narkotržište ostavila bez zarade veće od stotinu miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.