VJETAR U LEĐA

Kosovo dobilo američku donaciju od 55 oklopnih vojnih vozila

Kurti je u ime Vlade izrazio iskrenu zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na njihovoj stalnoj i neprestanoj podršci razvoju odbrambenog sistema Kosova

Anadolija

Vrijedna donacija Kosovu

Foto: Anadolija


Premijer Kosova Albin Kurti učestvovao je u ceremoniji primopredaje 55 vojnih oklopnih vozila (ASV), donacije Sjedinjenih Američkih Država Kosovskim bezbednosnim snagama, prenosi Anadolu Agency (AA).

Na svečanosti koju su organizovali Ministarstvo odbrane i Generalštab Kosovskih bezbedonosnih snaga u kasarni "Adem Jashari“ u Prištini, govorili su predsednica Kosova Vjosa Osmani-Sadriu i premijer Kurti, saopšteno je iz Vlade Kosova.

Kurti je u ime Vlade izrazio iskrenu zahvalnost Sjedinjenim Američkim Državama na njihovoj stalnoj i neprestanoj podršci razvoju odbrambenog sistema Kosova.

- Na putu rasta i razvoja naše vojske, izuzetno važnu ulogu igra naš nezamenljivi strateški partner, Sjedinjene Američke Države - rekao je premijer Kurti i naglasio da Sjedinjene Države zajedno sa drugim partnerskim zemljama nastavljaju da budu saradnici aktivni u svakoj fazi razvoja i modernizacije Kosovskih bezbednosnih snaga.

Podrška američkim oklopnim vozilima Kosovskim bezbjedonosnim snagama, prema riječima premijera, samo je jedno od mnogih područja u kojima Sjedinjene Države značajno doprinose odbrani i bezbjednosti naše zemlje.

Više o:

Kosovo Albin Kurti
NA VRH

Podijeli članak na