NIŠTA NOVO

Vulin ponovo prijeti: Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH

On tvrdi da "Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške", kao i da neće snositi nikakvu "odgovornost za posljedice Džaferovićeve huškačke i srbomrzačke politike"

Vulin u novom verbalnom napadu. Agencije

Ad. A. / Srna

31.8.2021

-Zahtjevom Christijanu Schmidtu da smijeni Milorada Dodika, Šefik Džaferović pokazao je lice dželata BiH i mira, jer niko nije uradio više na destabilizaciji zemlje od njega - kaže ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Komentarišući Džaferovićev poziv Schmidtu da smjenjuje legalno izabrane predstavnike Srba, Vulin je upozorio međunarodnu zajednicu da će biti odgovorna za buduće događaje u BiH ukoliko hitno ne zaustavi napade na srpske predstavnike i ne zaštiti dejtonski poredak.

-Pokušaj oduzimanja prava Srbima u Republici Srpskoj da odlučuju sami o sebi i da imaju svoje izabrane predstavnike je potez koji dovodi u pitanje samo postojanje BiH i ugrožava mir u celom regionu - ukazao je Vulin u saopćenju za javnost.

On tvrdi da "Srbija neće ostaviti Republiku Srpsku i Srbe u BiH bez zaštite i podrške", kao i da neće snositi nikakvu "odgovornost za posljedice Džaferovićeve huškačke i srbomrzačke politike".

-Džaferović priziva nesreću svim narodima u BiH, a nadam se da će biti zaustavljen pre nego bude prekasno, ako već i nije - poručio je Vulin, prenosi Srna.

Džaferović je rekao danas da očekuje da međunarodna zajednica, odnosno Christian Schmidt, kojeg RS ne priznaje za visokog predstavnika, pomogne da "profunkcioniše BiH, uključujući i smjenu Milorada Dodika".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.