OBJAVLJEN SNIMAK

Carinice na graničnom prijelazu Slavonski Šamac tražile mito: Zbog teglice meda, boce Pelinkovca i pašteta tražili pare

Snimka objavljena na YouTube otkriva kako je putnik rekao da nema novca, a carinice su ga službenice su ga spremno uputile da se vrati do obližnjeg mjesta

A. Ka. / Index.hr

GP Slavonski Šamac

Foto: Ilustracija


Čuli ste kolika je kazna, vi predložite nešto kolegici. Ovo je dio razgovora između carinice i jednog putnika na graničnom prijelazu Slavonski Šamac, između Hrvatske i Bosne i Hercegovine, piše Index.hr.

Snimak je objavljen na YouTube, a ako je suditi prema snimci koja je objavljena, carinice su objašnjavale putniku kako je jednostavnije dati mito nego da se stvar zakomplicira i da se piše prekršajna prijava, da se mora platiti velika kazna i da putnik ima problema s policijom.

Snimka objavljena na YouTube otkriva kako je putnik rekao da nema novca, a carinice su ga službenice su ga spremno uputile da se vrati do obližnjeg mjesta, vjerojatno do Slavonskog Šamca, i na bankomatu podigne iznos koji su tražile.

Kazna za neprijavljenu robu bila bi veća od 10.000 kuna, tvrdila je jedna carinica, a razgovor je tajno sniman. Čuje se kako se putnik upozorava da bi mogao imati problema s policijom i da bi mogao čekati dugo na granici.

- Mi nemamo bankomat ovdje - rekla je jedna od službenica carine.

Da stvar bude još zanimljivija, radilo se, kako se navodi, o teglici meda, boci Pelinkovca, tri butelje vina i 15-ak pašteta.

Snimak možete pogledati ovdje.
NA VRH

Podijeli članak na